POVRATAK RIJECI

Savskim sajmom na Bundeku započeo projekt Lijepa naša Sava

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 06.06.2011 12:31
  • Objavljeno 06.06.2011 u 09:00
Boška Trbojević,Duško Modrinić,Tatjana Jurić,Lana Klingor i Nera Stipičević

Boška Trbojević,Duško Modrinić,Tatjana Jurić,Lana Klingor i Nera Stipičević

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Trodnevnim Savskim sajmom na zagrebačkom jezeru Bundek započelo je četvrto izdanje projekta Lijepa naša Sava kojim Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s brojnim partnerima nastoji promicati vrijednosti održivog razvoja, ali i unaprijediti kontinentalni turizam

Sajam se održava od 3. do 5. lipnja u sklopu Floraarta, a svoj je vrhunac doživio 4. lipnja, kad ga je obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 'Ovaj je projekt dobar jer promiče povratak Savi. Volim Savu! Da nije tako, ne bismo uređivali Bundek. Bit će još i ljepše kad napravimo još jedan botanički vrt, tu, uz Savu, s florom i faunom svojstvenom Prisavlju. Ako ja to ne stignem učiniti, projekt će nadam se uspješno završiti drugi', poručio je gradonačelnik.

Veselo je ozračje ponijelo i njega pa je s kulturno-umjetničkim društvom iz Županje kratko i zapjevao prije nego što se posvetio svojim drugim zadacima. Veseli gosti iz Županje, Davora kao i članovi Kulturno-umjetničkog društva Horvati iz Zagreba pobrinuli su se naime da Sajam odiše pravim savskim osjećajem. Osim tamburaške glazbe i pjesme posjetitelji su mogli kušati i izvorno pripremljene riblje specijalitete.

Partneri u projektu pokrili su čitav raspon zanimanja posjetitelja, pa je tako osim gastronomske ponude bilo i poučnih sadržaja. Hrvatske vode za najmlađe posjetitelje organizirale su obrazovno-zabavnu radionicu 'Vidljivi i nevidljivi svijet u vodi', a održana je i izložba fotografija 'Život na Savi tijekom stoljeća'. Među izlošcima su se našli razni tradicijski obrti, ali i gurmanski specijaliteti, pa se kupiti moglo i tradicijske šestinske kišobrane i zlatovez, ali i kulen, med, rakiju, vino, jagode ili pak začinsko bilje.

'Ove godine imamo devet puta više partnera nego kad smo s projektom krenuli, a novost je da nam se na državnoj razini pridružila i Hrvatska gospodarska komora, Agencija za plovne putove, Hrvatski farmer i Lado', objasnila je Boška Trbojević, direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska.
Sajam je zainteresirao mnoge građane, a među njima i brojna poznata lica, pa su tako uz Savu uživali i glumac Duško Modrinić, glumica i pjevačica Nera Stipičević te voditeljice Sandra Križanec, Tatjana Jurić i Lana Klingor.

Uspješan početak projekta uskoro će dobiti i svoj nastavak: drugi savski sajam bit će održan već za tjedan dana, u Županji 11. lipnja. Zatim slijedi sajam u Sisku 18. lipnja i velika završnica u Slavonskome Brodu 1. srpnja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi