PROGOVORILI TJELOHRANITELJI

Sablasni detalji zadnjih dana Michaela Jacksona

12.06.2014 u 11:42

Bionic
Reading

Tjelohranitelji Michaela Jacksona u svojoj knjizi otkrili su niz detalja iz posljednjih godina života kralja popa

Iako je prošlo pet godina od iznenadne smrti Michaela Jacksona, interes javnosti za njegov život ne jenjava. Kralj popa ponovno diže prašinu, ovoga puta zbog knjige 'Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days'. Riječ je o uratku koji su napisali pjevačevi tjelohranitelji Bill Whitfield i Javon Beard. Dvojica muškaraca koji su s Micahelom Jacksonom proveli njegove posljednje godine života, opisuju ga kao tužnog i usamljenog čovjeka koji je živio za svoju djecu.

'Imali smo prilike upoznati Michaela Jacksona kao čovjeka i oca. Bio je sjajan otac, djeci je pomagao sa zadaćama, pazio je da redovito jedu i spremao ih je na spavanje', otkrio je medijima Bill Whitfield. Dodao je kako je kralj popa bio vrlo zaštitnički nastrojen prema djeci, a posebno je pazio da ne prate medije pa u kući nije bilo ni interneta. Pripremao im je raskošne rođendanske proslave, ali na njih su dolazili samo nastavnici, dadilje i tjelohranitelji. 'Djeca su školovana doma pa nisu imala prijatelja. Bila su to usamljena i tužna djeca', ispričali su tjelohranitelji.

U svojoj knjizi govore i o ljubavnom životu slavnoga pjevača. Uvjereni su da nije bio pedofil te tvrde da je imao i dvije tajne afere. Jedna je bila sa ženom kodnog imena Friend – lijepom brinetom iz istočne Europe – a druga s Flower – simpatičnom plavušom s pjegicama. 'Katkada bi se danima družio s Friend, vodio bi je posvuda i ljubakali su se u automobilu. Kad bi ona otišla, odmah bi došla Flower. No bila je pomalo napadna pa Michaelu nikada nije posebno prirasla srcu. 'Imao je razne romanse, ali nije bio čovjek koji bi se skrasio. Najsretniji je bio sa svojom djecom', ističu tjelohranitelji.

Nisu zaobišli ni ekscentrično ponašanje slavnoga pjevača: 'Svijetom je putovao s dva kovčega. U srebrnom je nosio dva Oscara koje je dobio film 'Zameo ih vjetar', a koje je kupio za više od milijun funti. U drugome kovčegu nosio je novac – tisuće dolara u gotovini.' Doma je skupljao na stotine boca umaka tabasco, plesao je sam do četiri ujutro, a članovi njegove obitelji morali su ugovoriti sastanak ako su ga željeli vidjeti. Unatoč svemu tomu, tjelohranitelji tvrde da je bio drag čovjek s kojim je bilo ugodno surađivati.

Bill Whitfield i Javon Beard vijest o smrti Michaela Jacksona čuli su u Las Vegasu u kojem su obavljali pripreme za njegovu novu turneju. 'Nismo mogli vjerovati jer su se već i prije znale čuti takve vijesti. Nažalost, ovoga puta vijest je bila istinita', tužno pričaju tjelohranitelji. Navode i kako ih je razljutio sprovod kralja popa: 'Vidio sam puno poznatih ljudi koji nisu imali što raditi tamo. Došli su samo da se pokažu, a tvrdili su da su mu prijatelji. Radili smo dvije i pol godine s njim, ali njih nikada nismo vidjeli u njegovoj kući.'