SUPTILNA PROMJENA STILA

S titulom princeze od Walesa, Kate Middleton oprostila se od ovog modnog dodatka

25.07.2023 u 21:35

Bionic
Reading

Britanska miljenica dugo je zagovarala trend nošenja traka za glavu, no zbog titule princeze od Walesa postepeno se oprostila od omiljenog dodatka stajlinzima

Otkako je u rujnu prošle godine, nakon odlaska kraljice Elizabete II, postala princezom od Walesa, kraljevske dužnosti princeze Kate Middleton porasle su za korak više, a kao takav i njezin modni stil.

O tome zašto je Kate odustala od nošenja efektnih traka za glavu iz kolekcije vrijedne 10 tisuća funti, pokušala je objasniti britanska stručnjakinja za kraljevski stil Miranda Holder.

‘Trake za glavu bile su redoviti dio njezina modnog arsenala, no čini se da se od njih kao ključnog modnog dodatka u izdanjima oprostila u korist potpunijih ukrasa za glavu poput pažljivo oblikovanih šešira’, pojašnjava Holder.

  • +14
Šeširi Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

‘Trake za glavu su divan dodatak u stajlinzima. Dodaju im visinu, boju i potreban osjećaj formalnosti u raznim prilikama i stvarno su pristajale Kate. Ovaj dodatak (koji još uvijek izgleda sjajno na princezama Beatrice i Eugenie), međutim, ne pristaje sofisticiranijem, kraljevskom stilu koji Kate njeguje od dobivanja titule princeze od Walesa’.

Miranda vjeruje da dok se princeza Kate približava uspinjanju na prijestolje uz svog supruga princa Williama, istovremeni prolazi kroz suptilnu ‘kraljevsku’ transformaciju garderobe, izbacujući sve ‘djevojačko’ iz nje.

‘Definitivno je došlo do značajne promjene tona otkako je Kate postala princeza od Walesa. Kako je napravila jedan korak bliže prijestolju, to se odrazilo na njezine modne odabire, do te mjere da se ponekad osjećaju pomalo strogim. Samim time ženstvena, djevojačka traka za glavu sa svojim konotacijama romantike i nevinosti više ne izgleda dobro’, pojasnila je.

Poput Kate, efektnim trakama za glavu nisu odoljele ni brojne druge dame s britanskog dvora. Princeza Beatrice pokazala se strastvenom ljubiteljicom ovog dodatka, kao i njezina sestra princeza Eugenie.

  • +10
Princeza Eugenie i Beatrice Izvor: Profimedia / Autor: Rupert Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pokojna kraljica Elizabeta II, međutim, bila je prva kraljevska osoba koja je trake za glavu učinila modnim trendom na britanskom dvoru danas davne 1954. godine, kada se pojavila na izložbi rukotvorina vojnih invalida u radionicama Lorda Robertsa u Londonu, noseći baršunastu traku za glavu s cvjetnim detaljima.

Najupečatljivija traka za glavu viđena na Kate Middleton do danas je model koji je godine 2018. nosila na krštenju princa Louisa.

Spomenuta traka u vrijednosti od 960 funti djelo je dizajnerice Jane Taylor, nosi naziv Cassandra te se ističe detaljem upečatljivog cvijeća prošivenog na vrhu.