ODGODITE KRUPNE POTHVATE

Retrogradni Mars nalaže odgodu značajnih promjena u životu narednih mjesec dana, a kritičan dan bit će 8. prosinca

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 07:36
  • Objavljeno 27.11.2022 u 07:30
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Paolo Gallo Modena P.IVA 11478570010 / Panthermedia / Profimedia

Skupna planetarna selidba u Jarca, povratak Jupitera u Ovna i retrogradni Mars u Blizancima najviše će obilježiti prosinac. Budući da će Mars cijelog prosinca biti retrogradan, vrijeme neće biti povoljno za prelazak na novi posao, sklapanje braka, selidbu i druge značajne promjene u životu

Kritičan dan bit će četvrtak 8. prosinca, kad pun Mjesec zasja na 16 stupnjeva Blizanaca. Ovo se upozorenje ponajviše tiče samih Blizanaca, Djevica i Riba, a djelomično i Strijelaca, iako je za njih planetarni raspored većinom pozitivan.

Dva dana ranije Merkur prelazi iz Strijelca u Jarca, kao prvi od četiriju planeta koji će napraviti jednak korak u razmaku od dva tjedna. Od tog dana energije će se postupno udaljavati od naivnog zanosa koji je prevladavao u vrijeme planetarnog skupa u Strijelcu. Dok Merkur bude u zemljanom Jarcu, red i razboritost dobivat će na cijeni, a sposobnost opažanja i obrade veće količine podataka doseći će vrhunac. Iskoristite Merkur u Jarcu za planiranje prihoda i rashoda u 2023.

Trezveni Jarac preuzima vlast

U subotu 10. prosinca Venera ulazi u Jarca, unoseći trezvenost i proračunatost u romantične odnose. Društveni i ekonomski položaj sadašnjeg ili potencijalnog partnera postat će veći faktor u procjeni kvalitete odnosa. Imovinski status snažno će utjecati na svačiju bračnu vrijednost u tuđim očima. Razdoblje Venere u Jarcu najbolji je dio godine za ljude koji nisu odveć društveni. Ako ste solo, u to ćete se vrijeme osjećati slobodno i nezavisno.

  • +9
  • +6

Taylor Swift je Strijelac, rođena je 13. prosinca 1989.

Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

U srijedu 21. prosinca u 22.48, na zimski solsticij i u trenutku početka astronomske zime, Sunce će se pridružiti Merkuru i Veneri u Jarcu. Samo dva dana kasnije, 23. prosinca u 11.17, uslijed konjunkcije Mjeseca i Sunca na dva stupnja Jarca, nastupit će mlađak, završna lunacija u 2022. Tijekom skupa četiriju planeta u Jarcu najbolje će se snaći najpragmatičniji i najkonkretniji pojedinci, oni koji se u najvećoj mjeri klone kompliciranja u mislima i postupcima. To se u prvom redu odnosi na Jarce, Bikove i Djevice, ali će se preliti i na Ribe, Škorpione i sve koji imaju dara za trezveno zaključivanje i odlučivanje.

  • +17
  • +14

Kate Middleton je Jarac, rođena je 9. siječnja 1982.

Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!