BRZI OBROK
Recept za mirisni rižoto s gljivama koji je gotov za manje od pola sata

Izvor: Profimedia / Autor: Dmitrii Ivanov / Alamy / Alamy / Profimedia
Potrebni sastojci:
- 75 g maslaca
- 3 češnja češnjaka
- 550 g gljiva po izboru (bukovače, šampinjoni...)
- Sol i papar
- maslinovo ulje
- 1 manji luk
- 400 g riže arborio
- 1 l povrtnog temeljca
- 1.5 dcl bijelog vina
- 2 žlice nasjeckanog svježeg peršina
- majčina dušica
- list lovora
- parmezan
-
BEZ KUHANJA I PEČENJA
Isprobajte čokoladni mousse od samo tri sastojka koji je gotov za manje od pet minuta, a ne može biti zdraviji
-
TORTA ZA DUŠU
Ako dosad niste isprobali cheesecake s ovim popularnim keksom, vrijeme je da to pod hitno ispravite
-
RUČAK NA BRZAKA
Ovaj recept za mirisnu i ukusnu tjesteninu gotov je u tren oka, a čak i ako niste vični kuhači s njim ne možete kiksati
Priprema:
Na velikoj dubljoj tavi otopite polovicu maslaca (oko 35 g) i na njega bacite češnjak da se prži oko minute. Dodajte nasjeckane gljive, posolite i popaprite te pirjajte 5-7 minuta te nakon toga maknite s vatre.
U drugom dubljem loncu otopite 20 g maslaca i dodajte malo maslinovog ulja dodajte mu nasjeckani luk te pržite 5-10 minuta. Dodajte rižu i dobro promiješajte te ostavite minutu da riža upije masnoću. Zalijte vinom i pustiti da alkohol ipsari, a riža popije tekućinu.
Dodajte lovor i majčinu dušicu.
U međuvremenu zagrijte temeljac sve dok ne provre i dodavajte ga pomalo u rižu neprestano miješajući; sve dok ona u potpunosti ne upije tekućinu. To ponavljajte sve dok imate temeljca i dok riža ne bude kremasta ali još uvijek al dente, nekih 20-ak minuta. Ne zaboravite stalno miješati jer u tome leži tajna kremastog rižota.
Pet minuta prije no što je riža skuhana dodajte gljive. U gotov rižoto dodajte žlicu maslaca, peršin i naribani parmezan te dobro promiješajte.
Poslužite s još malo naribanog parmezana.