SOČNO I ZASITNO

Brzi ljetni ručak: Za ovaj slastan obrok ne morate paliti štednjak

26.06.2025 u 12:33

Bionic
Reading

Donosimo recept za brzo gotov ručak koji ćete spremiti u svega par minuta - i to bez kuhanja

Kad krenu najveće vrućine, zadnje što želimo je stajati pored štednjaka. Zato su jednostavni, lagani i hranjivi obroci pravi spas – a sendvič od tune savršen je izbor za takve dane.

Sendvič od tune

Tuna je iznimno hranjiva riba, bogata kvalitetnim bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama koje pridonose zdravlju srca, mozga i zglobova. Također sadrži selen, vitamin D i B12, što je čini odličnim saveznikom za energiju i imunitet. Zbog visokog udjela proteina, sendvič od tune dugo drži sitost i sprječava nagle napade gladi.

Ova verzija klasičnog sendviča dodatno je obogaćena povrćem i kaparima, što mu daje svježinu, hrskavost i suptilnu slanost, idealnu za tople ljetne dane.

Sastojci (za 4 do 6 porcija):

  • 2 konzerve tune (po 170 g)
  • ½ šalice majoneze
  • ½ šalice sitno nasjeckanog celera
  • 3 žlice sitno nasjeckanog crvenog luka
  • 3 žlice sitno nasjeckane crvene paprike
  • 2 žlice ocijeđenih kapara
  • 2 žličice limunova soka
  • Sol i svježe mljeveni crni papar, po želji
  • Kriške omiljenog kruha za sendviče

Priprema:

U srednje velikoj zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, celer, luk, papriku, kapare i limunov sok. Vilicom sve dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu. Na kraju začinite solju i paprom po vlastitom ukusu.

Smjesu rasporedite na kriške kruha i složite sendviče po želji – možete ih dodatno obogatiti listovima salate, rajčicom ili kiselim krastavcima. Poslužite odmah ili spremite u hladnjak za kasniji obrok.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia