Donosimo recept za brzo gotov ručak koji ćete spremiti u svega par minuta - i to bez kuhanja
Kad krenu najveće vrućine, zadnje što želimo je stajati pored štednjaka. Zato su jednostavni, lagani i hranjivi obroci pravi spas – a sendvič od tune savršen je izbor za takve dane.
Sendvič od tune
Tuna je iznimno hranjiva riba, bogata kvalitetnim bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama koje pridonose zdravlju srca, mozga i zglobova. Također sadrži selen, vitamin D i B12, što je čini odličnim saveznikom za energiju i imunitet. Zbog visokog udjela proteina, sendvič od tune dugo drži sitost i sprječava nagle napade gladi.
Ova verzija klasičnog sendviča dodatno je obogaćena povrćem i kaparima, što mu daje svježinu, hrskavost i suptilnu slanost, idealnu za tople ljetne dane.
Sastojci (za 4 do 6 porcija):
- 2 konzerve tune (po 170 g)
- ½ šalice majoneze
- ½ šalice sitno nasjeckanog celera
- 3 žlice sitno nasjeckanog crvenog luka
- 3 žlice sitno nasjeckane crvene paprike
- 2 žlice ocijeđenih kapara
- 2 žličice limunova soka
- Sol i svježe mljeveni crni papar, po želji
- Kriške omiljenog kruha za sendviče
Priprema:
U srednje velikoj zdjeli pomiješajte tunu, majonezu, celer, luk, papriku, kapare i limunov sok. Vilicom sve dobro izmiješajte dok se sastojci ne sjedine u kompaktnu smjesu. Na kraju začinite solju i paprom po vlastitom ukusu.
Smjesu rasporedite na kriške kruha i složite sendviče po želji – možete ih dodatno obogatiti listovima salate, rajčicom ili kiselim krastavcima. Poslužite odmah ili spremite u hladnjak za kasniji obrok.