OTKRIVENA JE PRAVA ISTINA

Razriješen je misterij oko tijare koja je uoči kraljevskog vjenčanja posvađala kraljicu i Meghan Markle

30.07.2020 u 15:38

Bionic
Reading

Na dan svog vjenčanja 19. svibnja 2018. Meghan Markle je dobila priliku nositi tiaru iz kraljevske kolekcije, iako prema kraljevskom pravilniku na to nema pravo dok i službeno ne postane dio kraljevske obitelji. Ipak, kraljica Elizabeta II je bivšoj glumici dozvolila da za svoj veliki dan odabere tijaru po želji, sve dok Meghan nije pokazala nezahvalnost i svoju razmaženu crtu, što je navodno razljutilo kraljicu koja joj je odlučila održati lekciju

Uoči kraljevskog vjenčanja u dvorcu Windsor Meghan Markle je pozvana od strane britanske kraljice Elizabete II da odabere tijaru iz kraljevske kolekcije s kojom će prošetati do oltara, no razmažena glumica imala je niz prohtjeva. Kraljica se umiješala nakon što je nezadovoljnoj Meghan rečeno da joj ne mogu izraditi tijaru optočenu smaragdima kako je prvotno željela, iz razloga što je porijeklo dotičnog dragog kamenja nepoznato.

Meghan je na koncu nosila tijaru kraljice Mary izrađenu od dijamanata i platine koju je za nju izabrala sama kraljica, a koji je viđen na vjenčanju princeze Margaret 1965. godine. Svoje nezadovoljno podijelila je sa svojim budućim suprugom kojem se to nije svidjelo.

Prema knjizi reportera Richarda Jobsona princ Harry je burno reagirao na činjenicu da njegova draga ne može dobiti tijaru koju si je zamislila, pa je osoblju napomenuo - 'Što Meghan želi, to i dobije'. Iako joj princ Harry ide niz dlaku, kraljica nije imala u planu ispunjavati prohtjeve razmažene glumice.

Kraljica je tada odlučila razgovara sa svojim unukom kojeg je upozorila kako Meghan treba razmisliti o tome kako razgovara s osobljem te kako se mora poput svih drugih držati kraljevskog protokola.

Mediji su tada prenijeli kako je kraljica u razgovoru Harryju poručila da 'Meghan ne može imati sve što poželi' te kako će nositi tijaru koju joj ona dodijeli'. Bio je to navodno početak tenzija između kraljice i Meghan koja je očigledno svoju buduću titulu vojvotkinje od Sussexa očigledno pogrešno shvatila.

No, čini se kako trzavice o kojima se pisalo ipak nisu postojale. Nova knjiga o Meghan Markle i princu Harryju 'Pronalazak slobode' demantira tvrdnje o svađi oko tijare. Autori tvrde kako je Meghan dobila kraljičin blagoslov po pitanju odabira tijare za svoj veliki dan te kako do neslaganja i razmirica nikada nije došlo.

Autori knjige Omid Scobie i Carolyn Durand koji su na knjizi radili i nakon što je Daily Mail objavio vijest o trzavicama između kraljice i Meghan zbog ovog vrijednog nakita demantirali su ranije medijske napise o svađi oko tijare. Scobie je na Twitteru poručio kako knjiga dokazuje da je odabir tijare protekao glatko i bez zamjerki kraljice.

Prava je istina ta da je Harry zapravo bio frustriran kraljičinom stilisticom i osobnom dizajnericom Angelom Kelly koja je bila zadužena da tijaru dopremi Meghan na vrijeme, točnije na probu frizure prije velikog dana, a to se po svemu sudeći oteglo. Kraljica Elizabeta nije se petljala u Meghanin odabir tijare i frizure.

Glasnogovornik Meghan i Harryja je prije nekoliko dana dao službenu izjavu u kojoj se javnost želi obavijestiti da vojvode od Sussexa nikada nisu dali ni jedan intervju za knjigu koja će u prodaju stići 11. kolovoza, čime su se ogradili od bilo kojih tvrdnji autora i navodnih izvora bliskih njima.