UZVRAĆAJU UDARAC

Kate Middleton i princ William proživljavaju teške napade: Učinili su sve što je u njihovoj moći da podrže Meghan i Harryja, a oni su ih odgurnuli od sebe te ih lažno optužili

26.07.2020 u 10:59

Bionic
Reading

Osim o odluci i reakcijama kraljevske obitelji na njihovu odluku da napuste dvor i presele 'preko bare', nova knjiga o Meghan Markle i princu Harryju progovara o njihovim odnosima s princem Williamom i vojvotkinjom Kate Middleton. Lažne optužbe duboko su povrijedile vojvode od Cambridgea čiji prijatelji tvrde da su dali sve od sebe da Meghan požele dobrodošlicu u obitelj i s njom razviju blizak odnos

Uskoro izlazi nova knjiga o princu Harryju i Meghan Markle koja progovora o njihovom životu na kraljevskom dvoru i navodnim frustracijama koje su ih natjerale da započnu život daleko od kraljevske obitelji i medija.

'Pronalazak slobode: Harry i Meghan i stvaranje moderne kraljevske obitelji' nova je knjiga koja će u Sjedinjenim Američkim Državama ugledati svjetlo dana 11. kolovoza, a koja bi mogla dodatno uzburkati odnose u britanskoj kraljevskoj obitelji i javnosti rasvijetliti mnoge nepoznanice.

Zanimljivi detalji iz knjige koja sadrži intervjue prijatelja kraljevskog para objavljeni su u The Timesu, a otkrivaju detalje njihova života od prvog dana njihova poznanstva do odluke da se odvoje od kraljevske obitelji.

Tvrdnje koje su u knjizi iznijeli Meghanini prijatelji pogodile su princa Williama i Kate Middleton. Navodno su njihovi odnosi s princem Harryjem i Meghan u jednom trenutku postali toliko zahlađeni da je Kate ignorirala Meghan tijekom njezina posljednjeg kraljevskog angažmana kojim se oprostila od obitelji.

Prijatelji princa William i Kate Middleton oštro su negirali ove optužbe, tvrdeći kako su im vojvode od Cambridgea 'rasprostrli crveni tepih'. a zauzvrat doživjeli nepravdu. Navodno su učinili sve kako bi Meghan poželjeli dobrodošlicu u kraljevsku obitelji.

Nova knjiga također tvrdi kako Meghan i Kate nikada nisu bile prijateljice i time potvrđuje prijašnja medijska nagađanja o netrpeljivosti koja je vladala između dvije vojvotkinje.

Prijatelji princa Williama i Kate tvrde kako je par bivšu američku glumicu dočekao 'širom raširenih ruku', pozvavši je u njihov seoski dom Anmer Hall u Norfolku. Također su pozvali Meghanine prijatelje i djeveruše na zabavu koju su organizirali prije njezina i Harryjeva vjenčanja u svibnju 2018.

No tu nisu stali njihovi napori da se zbliže s Meghan. Kate je kao velika obožavateljica bijelog sporta pozvala Meghan da joj se dvije godine zaredom pridruži u gledalištu na Wimbledonu.

Tvrdnje navedene u knjizi

  • Harry je Williama nazvao snobom zbog načina na koji je pričao o Meghan
  • Meghan i Harry osjećali su se zapostavljeno te su bili frustrirani na Williama i Kate kada bi dobili ušljive kraljevske zadatke
  • Bivša glumica se žalila da se odrekla svog života zarad kraljevske obitelji
  • Princ Harry je suočavanje s Palačom usporedio sa suočavanjem sa strelječkim vodom
  • Vojvode od Sussexa bili su frustrirani zbog toga što se kraljica nije željela sastati s njima kako bi porazgovarali o njihovim zahtjevima
  • Stariji članovi kraljevske obitelji nazivali su Meghan Harryjevim 'trofejem' koji dolazi s 'popriličnom prtljagom'

Prijatelji Williama i Kate smatraju da je potpuno pogrešno uopće implicirati na to da su vojvode od Cambridgea bili neprijateljski raspoloženi prema Kate.

'Kako uopće možeš reći da nisu bili topli i srdačni prema njoj kada su je ugostili u svom domu za Božić, pozvali su je u privatnost nihova seoskom doma Anmer Hall te su učinili sve što je u njihovoj moći da se osjeća kao kod kuće', rekao je izvor blizak Williamu i Kate.

'Osobno su za nju kuhali veganska jela, nisu mogli biti srdačniji nego što su bili', dodao je izvor.

U knjizi također stoji kako je Kate ignorirala Meghan tijekom njezina posljednjeg kraljevskog angažmana, tijekom dana Commonwealtha. Toga su dana sjedili okrenuti leđima Harryju i Meghan, a razgovarali su samo s princem Edwardom i Sophie koji su sjedili pokraj Meghan i Harryja.

Vojvotkinja od Sussexa također je razočarana zbog toga što je njezin šogor i šogorica nikada nisu posjetili ili joj pomogli.

Kada je Meghan započela vezu s princem Harryjem očekivala je da će joj se Kate javiti i dati joj poneki savjet, obzirom da je i sama prošla kroz isto, no to se nije dogodilo. Niakda se nisu uspjele povezati. Kate je navodno osjećala da nemaju puno toga zajedničkog, osim činjenice da obje žive u Kensingtonskoj palači.

Tijekom proteklih godina puno se pisalo o njihovom minimalnom odnosu. Na humanitarnom polo meču snimljene su s djecom jedna do druge, no cijelo vrijeme gotovo da i nisu izmijenile riječi.

Knjiga tvrdi i kako je Harry poludio kada je princ William snobovski pričao o njegovoj zaručnici, nazvavši je 'tom djevojkom'. William ga je tada savjetovao da ne brza u brak s Meghan, no njegov je savjet osjetljivi Harry doživio kao uvredu te je navodno došlo do svađe između braće.

'Braća su cijelog života imala posla s ljudima koji su ih htjeli iskoristiti', rekao je izvor pa je sasvim logično da je William želio zaštititi svog brata. Htio je bolje upoznati Meghan kako bi se uvjerio da neće povrijediti njegova brata.

No, to ih je samo još više udaljilo. Mjesecima poslije nisu razgovarali, a čak i kada se situacija malo popravila William i Harry više se nisu viđali često kao ranije.