najvažnija haljina

Raskošne vjenčanice koje se nose unatoč visokim temperaturama

12.07.2017 u 06:34

Bionic
Reading

Mladenke posljednjih sezona imaju itekako velik izbor vjenčanih haljina u kojima će zablistati na svoj najvažniji dan u životu, pa nas zato neke svojom inovativnošću i posebnošću iznenade i oduševe. Evo koje su krojeve i dizajnere birale slavne dame posljednjih nekoliko vikenda i zašto su nas tako oduševile

Iako je svibanj i početak lipnja bio rezerviran za mnoga vjenčanja poznatih, isto se nastavilo i u srpnju. Većine vrućine nisu spriječile lijepe mladenke da zablistaju u glamuroznim vjenčanicama i istaknu se u masi. 

Tako smo prije nekoliko dana mogli vidjeti kako je argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi odveo do oltara svoju dugogodišnju partnericu Antonellu Roccuzzo. Lijepa brineta u njihovom je rodnom gradu Rosariju zablistala u haljini poznate španjolske dizajnerice Rose Clare.

  • +14
Vjenčanje Lionela Messija i Antonelle Roccuzzo Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Marcos Brindicci

Bijela vjenčanica sirena-kroja idealno je pristajala njezinoj vitkoj figuri, a pritom je pokazala i sve njezine atribute. Lijepo izvezena čipka prostirala se cijelom linijom vjenčanice. S prednje strane dubok je dekolte naglasio grudi, dok je stražnja strana haljine bila otvorena i otkrila gola leđa. Svjetlucao se tu i tamo i cvjetni uzorak, što joj je dalo potreban glamur.

Budući da je sama haljina dovoljno raskošna, mladenka se odlučila za nešto jednostavniju frizuru i šminku te sitne dijamantne naušnice.

Samo sedam dana nakon ovog sportskog vjenčanja svjedočili smo i jednom kraljevskom. Naime oženio se princ Ernst August ml. i to ruskom modnom dizajnericom Ekaterinom Mališevom.

  • +8
Vjenčanje princa Ernsta Augusta od Hanovera i Ekaterine Mališeve Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Mladenka se odlučila za tradicionalnu vjenčanicu. Ovo bajkovito izdanje djelo je njezine prijateljice i dizajnerice Sandre Mansour. Široka prljavobijela haljina sa zlatnim detaljima idealno se uklopila s velom koji je navodno pripadao njemačkoj princezi Victoriji Luise, koja se udala za mladoženjinog pradjeda Ernsta Augusta III.

Veo koji prelazi s generacije na generaciju pridržavala je skupocjena dijamantna kruna, dok je kosu svezala u nisku punđu. Kako se radi o kraljevskom vjenčanju, koje ipak mora biti nešto posebnije od vjenčanih ceremonija običnog puka, svečana je večera održana u dvorcu, a mnogi su se kritičari brzo složili da je mlada Ruskinja idealno prilagodila stil haljine prigodi i novoj tituli.

U isto to vrijeme na drugom kraju svijeta svoje je najsretnije trenutke proživljavala i američka glumica i pjevačica Julianne Hough, koja se 2015. zaručila nakon nešto više od godinu dana veze s kanadskim hokejašem Brooksom Laichom.

Julianne Hough - vjenčanje Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ceremonija je održana na otvorenom za nešto više od 200 gostiju koji su uživali u raznim delicijama i vrhunskoj glazbi. Julianne je za svoj poseban dan odabrala bijelu svilenu haljinu sirena-kroja brenda Marchesa. Gola ramena i snježnobijeli veo koji je padao preko njih pretvorili su ovu 29-godišnjakinju u pravu princezu iz bajke. Pritom je nosila i skupocjeni nakit Lorraine Schwartz.

Protekli su vikend napokon izrekli i svoje sudbonosno 'da' bivša Miss Hrvatske Antonija Gogić i poduzetnik Marijan Bračulj.

  • +2
Antonija Gogić i Marijan Bračulj Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Maja Jokić

'Za obred u crkvi sv. Ivana Krstitelja nosila sam haljinu Zuhaira Murada koju mi je nabavila Vesna Sposa, a zatim sam se presvukla u nešto ležerniju varijantu, haljinu modne kuće Sposa', rekla je u razgovoru za tportal lijepa mladenka.

Jednostavna čipkasta haljina dugih rukava i dubokog izreza na leđima savršeno je pristajala nekadašnjoj manekenki koja se unatoč tome što je rodila prošle godine može pohvaliti zavidnom linijom. Taj su dan novopečeni mladenci iskoristili i kako bi krstili svoju jednogodišnju kćer Lenu.

Dok je u crkvi imala raspuštenu valovitu frizuru, kasnije ju je podigla u nisku elegantnu punđu te ukrasila visećim bijelim naušnicama.