glamur i raskoš

Vjenčanice o kojima se govori: U čemu su blistale poznate Hrvatice i slavne dame

25.06.2017 u 08:07

Bionic
Reading

To bi trebala biti najglamuroznija i najotmjenija haljina koju ćete ikada nositi i imati u svome ormaru. Vjenčana haljina ono je zbog čega se mladenka izdvaja od mase i po čemu je najposebnija tog dana, pa bi svakako trebala biti veličanstvena. Evo koje su dizajnere i krojeve birale naše i strane poznate dame u proteklih nekoliko tjedana za odlazak pred oltar

Trenutno jedna od najpopularnijih mladenki o čijoj će se svadbi sigurno pričati još jako dugo, supruga je Matea Kovačića, Izabela Andrijanić. Budući da mediji već dugo pomno prate njezin stil i život, svi su s nestrpljenjem očekivali kakvu će haljinu izabrati za ovaj poseban dan.

Izabela Andrijanić vjenčanica Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

Ova prirodna ljepotica odabrala je na koncu bajkovitu haljinu koju potpisuje talijanski dizajner Antonio Riva. Ova potpuno bijela, duga haljinu otvorenih ramena pratila je liniju njezina tijela, a volani koji su počinjali u struku širili su se prema dnu. Pomoć oko nošenja dugačkog šlepa koji se prostirao iza nje, dobila je od lijepih djeveruša koje su za tu prigodu sve odjenule jednake sive-srebrne jednostavne haljine.

Nije teško za primijetiti kako haljina 23-godišnje Izabel neodoljivo podsjeća na nešto umjereniju varijantu vjenčanicu glumice Emmy Rossum koja je prije mjesec dana u intimnoj atmosferi u New Yorku stala pred oltar sa svojim zaručnikom Samom Esmailom. Nosila je tada haljinu koju potpisuje dizajnerica Carolina Herrera.

Za razliku od 23-godišnje Izabel i poznate Hollywoodske glumice, bivša Kraljica Hrvatske, Ivana Gugić odabrala je nešto skromniju varijantu vjenčanice. Tako je u Umagu, do oltara gdje se svom zaručniku Domagoju Vidi zaklela na vječnu ljubav, došetala u uskoj čipkastoj vjenčanici sirena kroja koja je istaknula sve njezine obline. Svoj stajling upotpunila je dugim velom i snježno bijelim vjenčanim buketom.

Ivana Gugić Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Čipka je bila i glavni izbor naše nekadašnje misice Maje Cvjetković koja se udala prije nekoliko tjedana u Šibeniku. Butik Nancy vjenčanice pobrinuo se da njihova klijentica dobije sve što je zamislila.Tako je lijepa Maja unatoč visokom stupnju trudnoće blistala na svoj najvažniji dan. Uska haljina lijepo je ocrtavala njezin trudnički trbuh, a čipka je krasila i velik veo kojim je prekrila svoju bujnu valovitu kosu.

👰❤️ #mywedding #majacvjetkovickevic #love #pregnantbelly 👩‍👧

A post shared by Maja Cvjetkovic Kevic (@majacvjetkovic) on

👰❤️ #julievinodress #nancyvjencanice #myspecialday #myspecialfriends #perfectweekend #happy #allyouneedislove

A post shared by Maja Cvjetkovic Kevic (@majacvjetkovic) on

Mnoge mladenke kao neizostavan detalj na svojoj vjenčanici biraju upravo gore spomenutu čipku pa ne čudi da je tako odlučila i supruga našeg rukometaša Stipe Mandalinića, lijepa Matea Zelić. Budući da su vjenčanje kod matičara i ono crkveno bili u različitim terminima, Matea je birala dvije haljine, ali obje su sadržavale čipku.

Službeno gospođa Mandalinić 😀😀❤️

A post shared by Stipe Mandalinic (@mandalinic27) on

Prva haljina je dnevna varijanta, dužine do ispod koljena i dugih širokih rukava, dok je službena vjenčanica bila ipak nešto glamuroznija. Tada je izabrala model uski model golih leđa koji po sebi ima dijamantne i čipkaste detalje.

🌏❤️

A post shared by Stipe Mandalinic (@mandalinic27) on

Vjenčanica za kojom je svijet poludio u kratkom roku, definitivno je ona Pippe Middleton.

Raskošna kreacija britanskog dizajnera Gilesa Deacona izrađena od fine čipke, savršeno je naglasila vitku liniju mlađe sestre Middleton. Haljina čija je cijena oko 80 tisuća kuna, ima viši ovratnik, kratke rukave i zanimljiv izrez na leđima u obliku srca. Elegantnu unikatnu vjenčanicu Pippa je upotpunila efektnom tijarom Robinsona Pelhama, satenskim štiklama Manola Blahnika i raskošnim šlepom Stephena Jonesa.

  • +3
Vjenčanica Pippe Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

One žene koje vole minimalizam, oduševit će haljina supermodela Arizone Muse, koja se protekli vikend udala za svog dugogodišnjeg dečka Bonifacea Verney-Carrona u Londonu. Manekenka je blistala u elegantnoj ali istovremeno i vrlo jednostavnoj bijeloj haljini koja se pokazala vrlo prikladnim izborom za takav poseban dan.

Pamučnu bijelu haljinu na bretelice prekrila je dugim bijelim plaštom s tri četvrt rukavima koji se kopča u visini struka. Minimalističko izdanje obogatila je dijamantnom choker ogrlicom.

Jedno od glamuroznijih vjenčanja kojem je svijet svjedočio proteklog vikenda sigurno je ono poznatog nogomtaša Real-Madrida Alvara Morate i njegove prekrasne djevojke Alice Campello koje se održalo u Veneciji. Mladenka je za taj svečani dan odabrala i vrlo otmjenu haljinu. Kao i većina gore nabrojanih dama, i Alice se opredijelila za čipkastu haljinu sirena kroja, u boji šampanjca, koja je izvrsno naglasila njezinu vitku liniju.

Vjenčanica Alice Campello Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Italija je bilo i idealno odredište mlade i bogate nasljednice Victorie Swarovski koja se prošle subote udala za 17 godina starijeg prestižnog ulagača u nekretnine Wernera Mürza. Ova 23-godišnjakinja koja je inače i poznata pjevačica u Austriji, za svoj je poseban dan izabrala raskošno izadnje haljine koje je težilo čak 46 kilograma. Michael Cinco, čije su klijentice inače i pop diva Beyoncé, Jennifer Lopez, Rihanna i Lady Gaga, dizajnirao je i ovu glamuroznu haljinu čija je cijena nevjerojatnih 700 tisuća funti.

Nesvakidašnje izdanje glamurozne haljine dodatno je ukrasio s čak 500.000 Swarovski kristala, a ono što je najviše zaprepastilo je dužina šlepa od čak 8 metara. Time je i službeno nadmašila čak i kraljevsko vjenčanje princeze Kate Middleton koja je za svoje vjančanje izabrala umjerenije izdanje.