MATIJA KAČAN

Radio sam sve i svašta kako bih preživio

25.10.2012 u 08:52

Bionic
Reading

Zagrebački glumac Matija Kačan koji u seriji 'Larin izbor' glumi mladog svećenika Jeronima, otkrio je da je za vrijeme studija glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu radio sve i svašta da bi preživio

Osim što je diplomirao glumu, Kačan (32) je upisao studij teologije na Institutu za kršćansku duhovnost pri Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu gdje je danas apsolvent.

'U mladosti me je zanimala glazba i pjevanje. U svijet kazališta sam ušao sasvim slučajno: jednom je netko od učenika u mojoj glazbenoj školi rekao da u kazalištu Komedija traže članove zbora za rock operu 'Gubec beg' pa sam se otišao prijaviti. Prvo su me odbili, jer je audicija davno prošla, a nekoliko dana poslije su me zvali kao zamjenu za jednog zborista koji se razbolio. Tako je sve počelo', kaže Matija, piše Gloria.

Matija se zbog studija glume preselio u Split, a kao student radio je sve i svašta.

'Roditelji nisu imali dovoljno novca za financiranje mog studija pa sam radio sve i svašta da preživim. Cijelo ljeto sam konobario, a tijekom zime igrao male uloge u kazalištima i zabavljao klince kao animator na dječjim rođendanima. Bilo je toliko 'gusto' da sam jednu godinu živio u garaži od 15 kvadrata koja je bila preuređena u sobu. No studij sam završio u roku', ispričao je Matija koji je priznao da je odnedavno sretno zaljubljen.

O svojoj ulozi mladog svećenika kaže da mu se odmah svidjela.

'Lik Jeronima mi se svidio jer je netipičan svećenik. Spreman je svim sredstvima boriti se protiv nepravde, a privlači i pozornost žena', rekao je Matija koji i sam dolazi iz religiozne obitelji s petero djece.