LIJEPE I U TRENDU

Prva pomoć za savršen izgled u blagdanskim danima

18.12.2009 u 13:43

Bionic
Reading

Kako biste i nakon cjelodnevnog radnog dana sjali i na blagdanskom partyju, svakako sa sobom ponesite prvu pomoć. Mislimo na šminku, naravno

Istaknite ili oči ili usne

Upijajućim maramicama obrišite masno čelo i nos, a zatim na kritične dijelove ponovo nanesite puder ili si pomognite korektorom. On neka vam svakako bude pri ruci, jer njime ćete najbrže i najjednostavnije 'pokrpati' sitne nepravilnosti i izbrisati podočnjake koji su 'provirili' tijekom dana.

Uvijač za trepavice pomoći će vam 'podignuti' pogled, a pojačati ga možete novim slojem maskare. Iluminator je također dobro imati u torbici za prvu pomoć, jer će vam dati malo svježine u licu koja vam je nakon radnog dana zasigurno potrebna. Svježiji izgled postići ćete i rumenilom, pa neka i ono nađe mjesto u vašoj torbici, po mogućnosti ružičasto. Ako nemate vremena precizno našminkati oči, najjednostavnije rješenje je popraviti ruž. Lijepo iscrtan ruž dat će vam na izražajnosti i u minuti ćete izgledati dotjerano.

I kosu treba brzinski osvježiti, a to ćete najbolje učiniti uz pomoć nekoliko jednostavnih trikova. Ako nosite raspuštenu kosu, dodajte joj malo volumena tako da je zabačene glave začešljate u suprotnom smjeru, lagano natapirajte vrhove ili pak jednostavno prstima malo razbarušite. U slučaju da vašoj frizuri nema spasa jer niste stigli na vrijeme oprati kosu, spasonosno rješenje je rep. Uredno začešljana kosa svezana u rep, uostalom, uvijek izgleda profinjeno. Stoga uvijek uza se imajte gumicu za kosu i koju špangicu. Ako i inače nosite kosu začešljanu u rep, malo je  zagladite i ponovo pritegnite. Ovisno o tome kakvu frizuru nosite, u torbicu spremite i lak ili gel za kosu.

I za kraj, široko se nasmiješite i spremni ste za after party.