NE IZLAZE IZ MODE

Prugice su omiljeni ljetni klasik, a ovo su najljepši komadi sezone u tom vječnom uzorku

03.07.2022 u 18:14

Bionic
Reading

Jednostavan i efektan, prugasti uzorak s godinama staža na modnoj sceni postao je klasikom, a istaknut na različitim odjevnim komadima, tradicionalno dominira toplim mjesecima u godini

Od kupaćeg kostima do vunenog džempera - prugasti uzorak pronašao je svoje mjesto na pregršt odjevnih komada. Svoje korijene vuče iz 19. stoljeća, kada je postao dijelom službene uniforme francuske mornarice, a u svijet ženske mode uvela ga je dizajnerica Coco Chanel.

Već desetljećima prugice su jedan od najzastupljenijih uzoraka na modnim komadima, a iako se nose čitave godine, najomiljenijima su se pokazale u toplim mjesecima, kada na scenu stupa mornarski stil odijevanja.

Osobito je omiljena plavo-bijela kombinacija prugica jer daruje dozu bezvremenskog šika svim outfitima, pa ako planirate investirati u jedan komad ove sezone, onaj koji će vaš dnevni, ali i večernji look učiniti elegantnijim, onda je ovo odabir bez greške.

  • +39
Prugasti komadi Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Aktualnim kolekcijama dizajnerskih i high street brendova sada uvjerljivo dominiraju komadi statement prugastog uzorka. Ove sezone tako su primamljivi oni u znaku šarenih prugica jer u trenu podižu baš svaki stajling, poput pletenih ili kukičanih haljina i kompleta koji osvajaju retro šarmom.

Kao što je slučaj s klasičnim prugastim uzorkom, šarenim verzijama ovog modnog klasika savjetuje se oprezno pristupanje. Ako smatrate da će vam vizualno narušiti izgled linije, stilisti savjetuju da odabirete komade s tanjim okomitim prugicama.

Kada govorimo o kombiniraju, prugasti uzorak s lakoćom se prilagođava različitim komadima i prigodama, o čemu dovoljno svjedoče stajlinzi ljubiteljica mode s Instagrama.