UDOBNE I TRENDI

Maksi suknje nikada nisu bile popularnije, a ovo su najljepše verzije s polica trgovina

18.06.2022 u 08:03

Bionic
Reading

Kada govorimo o suknjama, aktualna sezona pokazala se punom krajnosti i ako ste u potrazi za elegantnim modelom kojim nećete žrtvovati udobnost, suknje maksi dužine predstavljaju idealan odabir, a istovremeno su veliki sezonski trend

S jedne strane brendovi poput talijanskog Miu Miu najavili su povratak izrazito minijaturnih suknji, kakve su se nosile početkom milenija, dok su s druge strane Louis Vuitton i Givenchy svojim kolekcijama najavili veliki povratak maksi modela.

Već u zimskim mjesecima suknje širokog kroja stekle su impresivnu vojsku obožavateljica, a u svijetu slavnih njihovom velikom poklonicom pokazala se latino diva J. Lo.

Prilikom odabira idealne maksi suknje važno je uzeti u obzir kroj te znati ocijeniti kakav oblik najbolje pristaje figuri. Posljednjih sezona sve se više u modu vraća vintage stil. Kada je riječ o suknjama, to u pravilu podrazumijeva A krojeve rezane do gležnja ili nešto iznad njega te neizostavan visoki struk.

Maksi suknje, kakve smo posljednji put slavili na prijelazu tisućljeća, danas predstavljaju glavni protutrend trendi mikro modelima, u odnosu na koje su stilski svestranije, pa čak i prikladan odabir za ured.

  • +31
Maksi suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Brendovi Paco Rabanne i Balenciaga u aktualnim kolekcijama pokazali su nam dramatičnu snagu maksi suknje, a francuski Chanel ilustrirao je njezinu trajnu privlačnost bezvremenskim i prozračnim cvjetnim dizajnom.

Ne dopustite da vas visoke temperature odvrate od nošenja maksi suknji cijele sezone. Zahvaljujući laganim tkaninama i prozračnim siluetama, mogu biti jednako rashlađujući odabir poput kraćih modela.

Bez obzira na to spajate li je s kratko rezanim majicama, jednostavnim bijelim topom ili ‘nautičkim’ kardiganom, na maksi suknju uvijek se možete osloniti, a uz pravilno stiliziranje u stanju je prilagoditi se različitim prigodama.

Maksi suknje u stajlinzima street style zvijezdi