TAJNA RUKU

Prsti otkrivaju vašu budućnost

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 02.12.2010 19:22
  • Objavljeno 02.12.2010 u 15:58
ruke, prsti

ruke, prsti

Izvor: Corbis / Autor: Serge Kozak/Corbis

Poznato je vjerovanje da je iz dlana moguće pročitati budućnost, no sada znanstvenici tvrde da se iz dužine prstiju može vidjeti je li netko plodan, otkriti rak prostate te saznati koja žena je lezbijka

Rezultate studije znanstvenici su objavili u časopisu British Journal of Cancer i otkrili da je istraživanje provedeno na 4500 muškaraca u razdoblju od 1994. do 2009. godine, od kojih je 1500 imalo rak prostate, dok je 3000 muškaraca bilo potpuno zdravo.

Znanstvenici tvrde da muškarci čiji prstenjak je duži od kažiprsta imaju veće šanse za razvoj raka prostate od onih čiji su prsti jednake duljine. Njihov rizik da obole od ove zloćudne bolesti je čak za trećinu niži, a kod mlađih muškaraca još manji.

Uobičajeno je da muškarci imaju duže prstenjake od kažiprsta dok je kod žena situacija drukčija, njima su ti prsti uglavnom podjednake dužine. Znanstvenici vjeruju da muškarci s dugačkim prstenjacima su plodniji, a za žene vrijedi obrnuto.

Vjeruje se da testosteroni pomažu u borbi protiv bolesti srca, a prijašnja studija je pokazala da muškarci s manjim kažiprstom imaju veće šanse za obolijevanje od te bolesti. Muškarci s duljim prstima imaju i veće šanse da će se obogatiti te su znatno agresivniji i spremniji na rizik od muškaraca s kratkim prstima.

Znanstvenici koji su pregledali prste čak 720 muškaraca i žena tvrde da lezbijke uglavnom imaju mišićave prste te dug prstenjak, a manji kažiprst. Smatra se i da lošiji vozači imaju kratki kažiprst.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi