Opustite dušu i tijelo na Kvarneru

Pronađite i priuštite si tretman kakav zaslužujete

08.02.2022 u 15:58

Bionic
Reading

Zima je vrijeme regeneracije i opuštanja. Nakon blagdana i prije toplijih dana naše tijelo traži opuštanje, odmor i brigu. U kombinaciji sa svježim zrakom i predivnim krajolikom, Kvarner ima sve što vašem tijelu i umu može pomoći da se opusti i pripremi za nadolazeće proljeće. Bilo da ste okruženi palmama i morem ili šumom i planinama, na Kvarneru ćete pronaći pravu oazu wellnessa i zdravlja u kojoj će svatko naći ponešto za sebe. Uz mediteransku klimu, više od 200 sunčanih dana godišnje i ljekovito bilje čini se da su svi preduvjeti za zdravo okruženje dani Kvarneru.

Kada je zdravstveni turizam u pitanju, Kvarner je poznat kako po vrhunskim tretmanima tako i po jedinstvenim terapeutskim uslugama čiji začeci sežu u prošlost.

Na Kvarneru se danas nudi široki raspon zdravstveno-preventivnih postupaka: od šetnji mirisnim šumskim stazama i kupanja u moru do modernih wellness-metoda. Na otocima poput Krka, Cresa i Raba moći ćete doživjeti Kvarner efekt. Kvarner efekt (Kvarner Effekt) ili pojednostavljeno kvarnerska aromaterapija na otvorenom. Bura - suhi, hladan vjetar, koji puše iz sjeverno-istočnog smjera i donosi hladno i svježije vrijeme. Bura pokreće valove koji zapljuskuju obalu, zrakom lete najfinije čestice morske soli, oligoelemenata i minerala. Ovdje možete isprobati raznolike tretmane poput popularne Thalassoterapije. Na raspolaganju su kvalitetni smještajni kapaciteti u sobama i apartmanima na samom moru. Kako bi talasoterapijski učinak bio potpun, preporučuje se terapijski bazen s morskom vodom grijanom do 32° C te, za zdravlje dišnih organa nezaobilazne, inhalacije morskom vodom i eteričnim uljima.

Kvarner je svoju bogatu povijest turizma stekao i nastavio graditi upravo na wellness i zdravstvenim lječilištima. Još davne 1889. godine Opatija je prozvana klimatskim lječilištem te bi se moglo reći da je tada započeo razvoj turizma na Jadranu, jer su se zbog velike navale prvih gostiju željnih opuštanja razvili hoteli i Kvarnerska rivijera kakvu danas poznajemo. Uz Opatiju, poznata lječilišta krajem 19. stoljeća otvorili su i Lošinj i Crikvenica, svaka sa svojim specifičnim uslugama danas zaokružuju bogatu wellness ponudu Kvarnera.

Čim spomenemo Opatiju, zasigurno pomislite na Lungomare i šetnje, na kojima jedinstvena mješavina morskog zraka uz predivne prizore, djeluje kao meditacija. Ovaj biser Kvarnera je neko vrijeme bio nazivan ”zimski Beč”, jer se se glavna sezona odvijala tokom zime i najveći broj klijentele je dolazio upravo iz te metropole.

Lošinj je još ukazom Ministarstva zdravstva Austro-ugarske monarhije, proglašen klimatskim zdravstvenim lječilištem, a i danas je savršeno mjesto za postizanje ravnoteže duha i tijela!

Ovaj fascinantni otok s blagom mikroklimom, više od 1018 biljnih vrsta (od kojih čak 239 spada u ljekovito bilje!), više od 250 km uređenih šetnica, mora visoke kakvoće, zraka prve kvalitete, te više od 260 sunčanih dana godišnje samo su neke prednosti ovog otoka. Lošinj je danas poznato aromaterapeutsko središte koje potiče da prodišete punim plućima, ali i moderna destinacija vitalnosti, zdravlja, wellnessa i wellbeinga.

Osim Lošinja, poznato lječilište i mnogobrojni wellness centri čekaju vas i u Crikvenici. Ovo malo mjesto pokraj Rijeke krije mnoge objekte koji nude usluge cjelovitog opuštanja i regeneracije duha i tijela.

Organizirani turistički razvoj u Crikvenici počinje izgradnjom javnog kupališta, te prvog hotela s hidroterapijom. Osim stručnih i sveobuhvatnih programa fizikalne rehabilitacije i rehabilitacije dišnih organa klijenti brojnih objekata u Crikvenici, mogu koristiti talasoterapijske tretmane te širok izbora masaža, tretmana ljepote i preventivnih programa.

U Rijeci, gradu koji teče, vaše brige će otići kao vodom odnesene. Probudite svoja osjetila i prepustite se ulitmativnom wellness užitku u vrhunskim hotelima. Posjet wellness oazama koje nudi Rijeka odvest će vas na putovanje za sva osjetila, nakon kojeg ćete se osjećati osvježeno i obnovljeno.

Opustite se, detoksificirajte i pomladite se u hidrotermalnoj zoni te finskim, rimskim i himalajskim parnim sobama, sobama za opuštanje, toplim i hladnim bazenima, ledenom fontanom i tuševima. Doživite trenutke čistog blaženstva u Rijeci.

Dok je priobalje svoju budućnost gradilo prvenstveno na liječenju morem u najširem smislu, drukčiji oblici zdravstvenoga turizma razvijali su se u zelenom brdovitom zaleđu, u Gorskom kotaru, kamo se po liječničkoj uputi odlazilo prije svega radi “promjene zraka.”

Ova predivna prirodna oaza smještena na razmeđi planinske i morske klime. Ovo područje je zbog toga obilježeno zimskom svježinom zraka koja, uz primjerenu aktivnost u prirodi, povoljno utječe na otpornost i metabolizam.

Gorski kotar je neodoljivo planinsko okruženje očuvane prirode smješteno na samo 20 minuta vožnje od mora. Bajkovite crnogorične šume okružene moćnim stijenama od pamtivijeka su područje na kojem se svježi planinski zrak koristio u rehabilitacijske i prevencijske svrhe.

Kvarner je destinacija koja će vam donijeti mir i pružiti vam tretman kakav zaslužujete. Svojom bogatom ponudom wellness i rehabilitacijskih centara, Kvarner zbilja postaje nezaobilazno odredište za sve željne odmora i regeneracije. Nakon posjete nekog od centara u službi zdravlja zasigurno ćete se osjećati zdravije, mlađe, ljepše i mirnije.