NEKRETNINA IZ SNOVA

Prodaje se najskuplja kuća na svijetu za 175 milijuna dolara

02.08.2011 u 10:00

Bionic
Reading

Wyoming je poznat po veličanstvenom Stjenjaku i bistrim jezerima, ali sada je postao mjesto najskuplje kuće na svijetu

Kuća se prodaje za 175 milijuna dolara: pripadajuće zemljište ima 1,750 jutara, ali glavni stambeni objekt nudi samo tri spavaće sobe.

Jackson Land i ranč Cattle smješteni su u zapadnom dijelu Wyominga s nevjerojatnim pogledom na Stjenjak. 'Možete pecati, jahati i loviti i još uvijek ste samo tri minute od centra Jackson Holea. Osobe koje žele najbolji posjed u zemlji mogu nas nazvati', piše u oglasu agencije koja posreduje u prodaji nekretnine

Kuća se prodaje zajedno s konjičkim centrom, apartmanima za osoblje, livadama i ribolovnim jezerima. No glavna kuća, nekadašnji dom guvernera Clifforda Hansena, ima samo tri spavaće sobe. U ovom je trenutku to najskuplja kuća oglašena za prodaju na svijetu, čija je vrijednost procijenjena zbog potencijalnog razvoja jer s imovinom dolazi i urbanistička dozvola da se zemlja podijeli u 35 zasebne stambene jedinice.

Dosad je najveću cijenu oglašenu za prodaju imala šestokatnica u Monaku, raju za plejboje, koja se prodavala za 45 milijuna funti, dok se jedan otok na Bahamima, površine 33 jutra, može kupiti za sličnu cijenu. Bernie Ecclestone nedavno je u Los Angelesu platio 53 milijuna funti za vilu svoje kćeri Petre.