CITROEN C4

Problem s hidropodizačima

08.04.2011 u 14:36

Bionic
Reading

Posjedujem Citroen C4 1.4 16V. Dosad je prešao oko 43.000 km. Prilikom prvog jutarnjeg paljenja, kada je motor hladan, čuje se lupanje hidropodizača (jak metalni zvuk koji traje nekoliko sekundi). U Citroenovom servisu u Splitu u sklopu garancije promijenili su VVT remenicu i VVT elektroventil, hidropodizače i uljnu pumpu. Problem je jedno vrijeme nestao, u međuvremenu je garancija prošla, ali se to lupanje ponovno pojavilo. Motor ne troši ulje, normalno radi, normalno ubrzava i nema nikakvih posljedica. Što predlažete da učinim, što bi moglo riješiti taj kvar ili da vozim i ne diram ništa dok se problem ne pogorša?

Poštovani,

Vjerojatno je opet problem u hidropodizačima, a njihovo lupanje moglo bi biti rezultat lošije kvalitete ili su prilikom izmjene ulja korištena ona različite vrste. Trebalo bi ispustiti ulje i staviti novo, možda najbolje ono polusintetičko 10w40 bolje kvalitete. Ukoliko se problem ponovi, morat ćete vozilo odvesti u servis.

Ukoliko i sami imate problema s automobilom, šaljite nam upite na email autozona@t-com.hr. Na vaša pitanja odgovara voditelj servisnog odjela TRCZ-a Mario Brezak.