KRONOLOGIJA JEDNE LJUBAVI

Preživjeli su preljub, vjenčali se, a onda se sve raspalo

14.04.2014 u 10:43

Bionic
Reading

Ljubavna priča Tanje Dragović i Gorana Ivaniševića započela je 1998. Tada već uspješni tenisač manekenku je ugledao na naslovnici američkog Cosmopolitana. Toliko mu se svidjela da je iskoristio sva svoja poznanstva kako bi je upoznao. To se i dogodilo 1998. godine

Njoj je bilo 18, a njemu 25. Iako je nije odmah oborio s nogu, doček Nove godine u Dubaiju bio je poput bajke jer je Tanja na tom putovanju dobila zaručnički prsten. Započeli su zajednički život, uživali u putovanjima i vlastitim uspješnim karijerama.

2004. rodila se njihova kći Amber Marija. Tanja je odustala od modne karijere i odlučila se posvetiti majčinstvu, dok se Goran upustio u poduzetništvo. Nedugo zatim mediji su počeli špekulirati o ljubavnom trokutu. I njezino, ali i njegovo ime povezivalo se s drugim osobama. Međutim, oboje su to vješto demantirali. 2007. dobili su drugo dijete, sina Emanuela. No samo četiri mjeseca nakon tog sretnog događaja njihov je odnos poljuljan objavom paparazzovih fotografija na kojoj su Goran Ivanišević i Vanja Halilović snimljeni kako tijekom noći izlaze iz zgrade na Trgu Marka Marulića. Te su fotografije potvrdile glasine o njihovoj tajnoj vezi o kojoj se šuškalo više od godinu dana. U tom stanu našli su se i na Valentinovo.

Bivši teniski as vidio je fotografa dok je stavljao torbu u prtljažnik, uzeo je golf palicu i razbio opremu. Nakon žestoke svađe sa suprugom Tanja ga je izbacila iz stana. Nekoliko godina kasnije izjavila je kako je tada osjećala da joj izmiče tlo pod nogama te kako su joj ti dani bili strašni. Goran je nakon iseljenja istupio javno te je napisao otvoreno pismo isprike:

'Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povrijedio osobu do koje mi je neizmjerno stalo. Svjestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja djela i posljedice istih.

Ovim putem se ispričavam svojoj supruzi što sam ju povrijedio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim provesti svoj život i nadam se da će mi jednoga dana moći oprostiti.

U posljednje vrijeme iznesene su brojne neistine. Moram reći da se ne osjećam krivim prema nikome osim Tatjani i našoj djeci, nakon svega što se dogodilo.

Svi ostali učesnici sudjelovali su u tome svjesno, svojevoljno i dobro znajući što rade pa tako kao i ja sami odgovaraju za svoje postupke. Svaki čovjek tvorac je vlastitih zabluda.'


VJENČANJE NAKON 10 GODINA

Tanja mu je ubrzo odlučila dati još jednu šansu, pa je u jeku skandala cijela obitelj otišla u Ameriku dobrim prijateljima Sanji Duggan i Frani Barbieriju. Tamo su se nakon 10 godina veze vjenčali. 'Smeta mi što me u Hrvatskoj nazivaju nevjenčanom suprugom Gorana Ivaniševića, a ja imam svoje ime i prezime', rekla je Tanja svojedobno. To se konačno promijenilo u svibnju 2009. kada je postala njegova zakonita supruga.

Skromna ceremonija, na koju je par stigao u crnom Bentleyju, održana je u talijansko-hrvatskoj katoličkoj misiji St. Mary Star of the Sea (Sveta Marija Zvijezda Mora) u San Pedru. Osim Tatjanine kume Sanje Duggan u pratnji Frane Barbierija te Goranova kuma, vlasnika kluba People’s Petera Balova, zamijećena je samo Tanjina najuža obitelj - majka Mira Pogačić, brat Igor i sestra Ivona. Goranovih roditelja Srđana i Gorane te sestre Srđane nije bilo. Nakon šest mjeseci obitelj se vratila u Zagreb, ali njihova je idila kratko trajala.

2012. mediji su počeli brujati o Tanjinoj vezi s nogometašem Markom Šimićem te iznositi tvrdnje kako Tanja i Goran već duže vrijeme njeguju prijateljski, a ne bračni odnos. Tada je u intervjuu za Story rekla kako je svima sve oprostila. 'S godinama sam shvatila koliko je život poseban i lijep, kako svaki trenutak može biti čaroban samo ako tako odlučim vjerovati. I ono najvažnije, naučila sam – oprostiti. I sebi, i drugima! Tek s oprostom čovjek može krenuti dalje u život, poletjeti i uistinu raširiti krila. Danas to znam. Životni usponi i padovi potrebni su nam da bismo sebe upoznali. I na nama je kako ćemo se nositi s njima. Danas sam sretna i zadovoljna jer sam se naučila voljeti sebe'.

Nakon 17 zajedničkih godina, njihova je ljubav, koja je započela kao bajka, čini se, završila kao sapunica. Ivanišević je prije Tanje bio u vezi s 'kraljicom svijeta' Danielom Mihalić koja je prije Gorana bila s Franom Barbierijem. On je pak danas u vezi s Vanjom Halilović, a prije nje bio je u braku s Vanjinom najboljom prijateljicom Sanjom Duggan.

Unatoč burnim godinama koje su proveli zajedno, ljubavi i boli koju su si međusobno nanijeli, Tanja i Goran pokazali su kako na kraju svega znaju dobro funkcionirati kao odrasle osobe koje, jedna prema drugoj, imaju neizmjerno puno poštovanja i dalje su najbolji prijatelji koje se još uvijek može vidjeti u zajedničkim sretnim druženjima s djecom.