ODLAZAK JEDNOG OD NAJVEĆIH

Preminuo legendarni modni dizajner Paco Rabanne

03.02.2023 u 15:13

Bionic
Reading

Modni svijet danas je ponovno zavijen u crno i to nakon što je potvrđeno da je preminuo legendarni španjolski dizajner Paco Rabanne i to samo nekoliko dana prije svog 89. rođendana

O smrti španjolskog dizajnera Paca Rabanne, koji je preminuo u francuskom Portsallu, javnost je obavijestila španjolska grupacija Puig, koja u vlasništvu ima i modnu i parfumersku kuću Paco Rabanne.

Veliki umjetnik bio je osnivač visoke mode Paco Rabanne te revolucionar u modnom svijetu još od 60-ih godina prošlog stoljeća, a koliko je imao modu u malom prstu govori i podatak da je napisao pet knjiga o svom radu.

'Tko bi drugi mogao navesti moderne Parižanke da kupuju haljine od plastike i metala? Tko bi osim Paca Rabannea mogao zamisliti miris pod nazivom Calandre, što je riječ iz automobilske industrije, i pretvoriti ga u ikonu moderne ženstvenosti?', riječi su to predsjednika Puigovog odjela za modu i ljepotu, Josea Manuela Albesa, koji je rekao da 'postoji samo jedan Rabanne'.

  • +7
Paco Rabanne Izvor: Profimedia / Autor: JEAN-PIERRE MULLER / AFP / Profimedia

Uz to je izdvojio njegov radikalni i buntovnički duh po kojem se razlikovao od ostalih. 'S njegovom smrću ponovno se sjećamo njegovog ogromnog utjecaja na suvremenu modu, ali i duha koji i dalje živi u kući koja nosi njegovo ime.'