Krie X DD

Prelijepa Dina Dragija zvijezda je nove modne kolekcije našeg brenda koji ima snažnu poruku

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 02.11.2022 16:01
  • Objavljeno 02.11.2022 u 13:45
Dina Dragija

Dina Dragija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Riccardo Plozzer i Elisa Dolci

Kristina Burja i Dina Dragija, žene istih stavova i svjetonazora, djeluju u međunarodnim projektima pod pokroviteljstvom UN-a, a kroz kolekciju Krie x DD na kreativan način progovaraju o svojim inicijativama koje čine promjenu u svijetu

Modna dizajnerica Kristina Burja pobornica je održive mode i već sedam godina na svjetskoj platformi u sklopu internacionalnog modnog događaja Green Fashion Weeka kroz svoj brend Krie Design progovara o utjecaju tekstilne industrije na okoliš.

Cilj je potaknuti industriju, ali i konzumente da razmišljaju o modi na drugačiji način. Nova kolekcija Krie x DD kroz atraktivnu kampanju nosi puno dublju poruku i otkriva zanimljivu suradnju.

Kao jedan od istaknutijih glasova na domaćoj sceni održive mode, Kristinu primjećuje te prati i generacija Z, koja puno pažnje posvećuje ekologiji i borbi za svoja prava. Oni su spremni za promjene. Upravo u novoj kolekciji Krie x DD Kristina surađuje s uistinu posebnom Dinom Dragijom, prvostupnicom međunarodnih odnosa i diplomacije te magistrom znanosti antropologije kriminala i nasilja, koja s Kristinom osim prijateljstva dijeli strast prema održivom razvoju unutar modne industrije i šire.

  • +9
  • +6

Krie x DD

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Riccardo Plozzer i Elisa Dolci

Dina, inače supruga našeg nogometaša Tina Jedvaja, koordinator je za Hrvatsku inicijative STOP EKOCIDE, nevladine organizacije sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu i Nizozemskoj, putem koje njezini zagovornici žele uništenje okoliša definirati zločinom za koji bi se odgovaralo pred Međunarodnim kaznenim sudom u nizozemskom Den Haagu. Također, koordinator je projekta Human Security 4 All (Ljudska sigurnost za sve) pod pokroviteljstvom Svjetske akademije znanosti i umjetnosti, koji za cilj ima staviti naglasak na važnost svih aspekata ljudske sigurnosti, u koju ulazi i zaštita okoliša te održivi razvoj.

Projekti na kojima Dina radi pod pokroviteljstvom su UN-a, baš kao i Green Fashion Week, na kojem Krie Design predstavlja svoje kolekcije diljem svijeta. Ta povezanost projekata ovih prijateljica rezultirala je novom kolekcijom Krie Designa za koju je kampanja snimana na atraktivnim lokacijama u Italiji, Španjolskoj i Francuskoj tijekom ovogodišnjeg modnog putovanja Green Fashion Weeka, koji svakom edicijom želi pokazati da granice nisu bitne kada je ekologija u pitanju. Cijeli se svijet mora ujediniti u borbi za bolje sutra naše djece i očuvanje planeta.

'Kao i pokret za održivu modu, pokret za klimatske promijene star je tek nekoliko desetljeća, iako je povezan s još starijim pokretom za zaštitu okoliša. Bila mi je želja u kolekciji Krie x DD spojiti Dininu mladenačku energiju lidera sa svojom stručnošću i iskustvom. Rezultat je moćna kolekcija s porukom da su bolje sutra, ljepši, zdraviji svijet te održiv način života mogući i nadohvat ruke. Samo trebamo htjeti. Ova suradnja je spajanje inicijativa u koje vjerujemo i koje mogu i žele raditi zajedno kako bi pokrenule promjene', objasnila je naša poznata dizajnerica.

Kolekcija nudi must have komade ove sezone, poput mantila od eko certificirane kože koji se kombinira sa ženstvenim hlačama i statement topom. Tu su i upečatljive haljine, veste, kaputi. Svi artikli nastali su u skladu s načelima održivosti i imaju certificirano porijeklo tkanine.

'Suradnja s Kristinom na kolekciji Krie x DD bila je sjajno iskustvo. Sve moje ideje koje smo komunicirale pretočila je u fenomenalne kreacije u koje je unijela svoj dizajnerski pečat. I inače biram Krie Design jer se divim Kristininoj kreativnosti te ustrajnosti da govori o održivoj modi čak i onda kada to nije bilo popularno te mnogi nisu razumjeli tematiku. Upornošću se dolazi do rezultata pa je tako došlo i do ove suradnje za koju vjerujemo da će biti uspješna jer smo kompatibilne te modu općenito koristimo kao sredstvo komuniciranja za više ciljeve', ispričala je Dina te je jako zadovoljna kampanjom u kojoj se pojavljuju i modeli talijanskog projekta New Model Today.