SOČNE I FINE

Predobre čokoladne šnite s kremom od kokosa

07.02.2014 u 14:19

Bionic
Reading

Kokos i čokolada savršeno se slažu i u ovoj kombinaciji

Iz kuhinje Ljiljane Nieder izašla su brojna slatka (i slana) mala remek-djela, a njezine odlične i do u detalje objašnjene recepte možete pronaći na stranici ljiljananieder.com i na Facebooku

Potrebni sastojci:

Tijesto:

6 jaja
prstohvat soli
20 dag šećera
12 dag maslaca, omekšanog
26 dag brašna
4 žlice kakao praha
3 žličice praška za pecivo
1,5 dl vode
3 žlice ruma

Puding krema:
1 vrećica pudinga s okusom vrhnja ili vanilije
10 dag šećera
2,5 dl kokosova mlijeka
1 dl soka od ananasa
5 dag kokosova brašna
30 dag punomasnog kiselog vrhnja 24% m.m. ili milerama 25% m.m.

Preljev:
1 dl soka od ananasa
½ dl vode

Premaz:
3 - 4 žlice marmelade od marelica
5 dag kokosova brašna

Priprema

Za puding kremu: 6 žlica kokosova mlijeka izmiješati s šećerom i vrećicom pudinga. Ostatak kokosova mlijeka zakuhati. Skloniti sa štednjaka i umiješati puding. Vratiti na štednjak i miješati dok još jednom zakuha. Ponovo skinuti sa štednjaka, dodati sok od ananasa i kokosovo brašno, dobro izmiješati i još jednu minutu kuhati neprestano miješajući. Posudu s pudingom staviti u hladnu vodu i pustiti da se ohladi povremeno miješajući. U hladan puding dodati kiselo vrhnje ili mileram i metlicom za snijeg dobro izmiješati.

Za tijesto: pećnicu zagrijati na 180°C. Lim za pečenje (35 puta 28 cm) namazati uljem i prekriti papirom za pečenje. Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Maslac omekšan na sobnoj temperaturi kremasto izmiješati sa 10 dag šećera. Žumanjke jedan po jedan dodavati maslacu neprestano miješajući. Bjelanjke s prstohvatom soli čvrsto izraditi. Ostatak šećera (10 dag) polako dodavati bjelanjcima neprestano miješajući, odnosno dok se šećer ne rastopi. Brašno, prašak za pecivo i kakao izmiješati. Rum i vodu izmiješati.

Mješavinu brašna i mješavinu ruma naizmjenično dodavati smjesi od žumanjaka neprestano miješajući. 1/3 snijega od bjelanjaka dodati tijestu i dobro izmiješati. Na kraju umiješati ostatak snijega od bjelanjaka i metlicom za snijeg lagano umiješati. Tijesto izliti na lim i izravnati.

Puding kremu staviti u špricu za kreme sa srednje velikim otvorom i kremu istiskivati u tijesto i to tako da vrh šprice samo malo uronimo u tijesto i malu količinu kreme istisnemo. Izgleda dekorativnije ako manju količinu kreme istisnemo i male razmake između kreme pravimo. Staviti peći oko 35 – 40 minuta.

Sok od ananasa izmiješati s vodom i kolač preliti. Zatim kolač namazati zagrijanom marmeladom i posuti kokosom.