NE MARI ZA MODNA PRAVILA

Praktičnost iznad mode: Lijepa princeza na izuzetno elegantnu haljinu nabacila sportske tenisice

07.11.2018 u 14:30

Bionic
Reading

Iako smo dame plave krvi navikli viđati u profinjenim haljinama prikladne dužine i elegantnim salonkama, danska princeza Mary je pokazala da ne mari za strogi kraljevski dress code, kao i za uvriježena modna pravila

Danski prijestolonasljednik, princ Frederic i njegova supruga, princeza Mary stigli su u Rim u sklopu službenog trodnevnog posjeta Italiji, a kraljevski par ugostio je predsjednik Sergio Mattarella u predsjedničkoj rezidenciji. Nakon službenog prijema na kojoj su ih dočekali talijanski predsjednik i njegoa kćer Laura Mattarella, princ i princeza od Danske uputili su se u obilazak ostataka antičkog Rima.

Iako je primarna svrha njihova putovanja razgovor o klimatskim promjenama, vodi i energiji, urbanizaciji i održivim rješenjima proizvodnje hrane te položaju danskih tvrtki u Italiji, kraljevski par je stigao razgledati neke od najznačajnijih povijesnih atrakcija Rima, uključujući i Karakaline terme, kompleks javnih termi izgrađenih za vrijeme vladavine cara Karakale po kojem su i dobile ime.

  • +7
Princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Iako se 46-godišnja princeza i njezin tim savjetnika danima unaprijed pripremao za službeno putovanje u Rim, danska princeza je već prvog dana uspjela modno kiksati.

Tijekom posjeta termama princeza Mary je odjenula klasičnu i vrlo profinjenu haljinu midi kroja od tvida, decentnog kariranog uzorka. Na prvi pogled kod princezinog stajlinga je sve u najboljem redu, no šok nastupa kada spustimo pogled niže.

Princeza je stajling, umjesto elegantnim salonkama, upotpunila bijelim Nike tenisicama s plavim plastičnim potplatom. Iako je ranije toga dana na prijemu u predsjedničkoj palači uz isti stajling nosila elegantne nude štikle s potpisom modne kuće Prada koje su se slagale s Diane Von Furstenberg torbicom u istoj nijansi, princeza Mary je odlučila da će joj u Nikeicama biti lakše hodati po šljunku, ne mareći pritom za kraljevski protokol ili za to što će reći modni kritičari.

Cjelokupan look danska princeza je zaokružila svojom prepoznatljivom niskom punđom, zlatnim brošem koji je nosila zakačen na haljini te sunčanim naočalama.