VRIJEME ZA PROMJENE

Praktični prijedlozi za jesenske frizure

13.09.2012 u 12:26

Bionic
Reading

Uz 'tradicionalne' pletenice i punđe, ove će se jeseni nositi i visoke šiške, ali prije drastičnog reza, konzultirajte se s frizerom!

Možda vam pletenice, punđe i šiške zvuče kao 'već viđen', odnosno već isproban friz kojim niste bili previše zadovoljni. U tom slučaju, pokušajte kombinirati sva tri trenda.

Popularne bubi frizure, poznate kao bob ili kare, možete osvježiti visoko rezanim šiškama. Vjerojatno ne treba napominjati da šiške predstavljaju vrlo osjetljiv rez o kojem treba dobro promisliti prije šišanja.

Prije nego što se odlučite za drastičnu promjenu frizure ili boje kose, budite sigurni jeste li se razumjeli sa svojim frizerom. Evo što biste mogli učiniti prije nego što se on ili ona lati škara i boje.

Fotografija. Svedite mogućnost razočaranja i nesporazuma na minimum, pokažite frizeru fotografiju modela sa željenom bojom i oblikom frizure. Možda doznate da vam, recimo, šiške uopće ne bi dobro stajale. Neka vam pokaže fotografije frizura koje smatra mnogo boljim izborom za vaš oblik lica, stil, očekivanja…

Očekivanja. Pokušajte biti realni, ne očekujte čudesa od frizure. Zanimljivo je da smo sklone drastičnim promjenama frizure kad se nađemo u prijelomnim životnim fazama (nakon prekida veze, otkaza...). U takvim trenucima imamo potrebu za promjenom, a iskaljivanje i eksperimentiranje na kosi sigurno nije promjena kakvu priželjkujete. Zato, odluke o novoj frizuri nemojte donositi u afektu.

Održavanje. Osim ako niste blagoslovljenim svim slobodnim vremenom ovog svijeta, vjerojatno ne možete svako jutro provoditi u ravnanju ili uvijanju kose. Frizeri još uvijek ne mogu čitati misli, objasnite im što biste željeli, a što realno možete.
Cijena. Kako vam nova frizura ne bi odmah prisjela, prije nego što se odlučite za transformaciju, pitajte koliko će vas željeni rez i boja koštati.