U DUHU LUDIH 20-IH

Pozdravite se sa zavjesa šiškama, napokon su dobile opaku konkurenciju

12.01.2022 u 13:46

Bionic
Reading

Iako i dalje slove za jedne od najpoželjnijih i najpopularnijih, zavjesa šiške u mjesecima pred nama imat će ljutu konkurenciju u gustim šiškama ravnoga reza, barem ako je suditi po prizorima s modnih pisti

Nakon krizne 1923. godine, gospodarstvo Weimarske Republike doživjelo je zamjetan uzlet i širio se duh optimizma. Upravo se zato govori o burnim dvadesetima do danas. Moda tog vremena - haljine s resicama, rukavice i ponekad pernate boe - pokazivala je dekadenciju i razuzdanost kojom se željela zaboraviti bol Prvog svjetskog rata i uživati u novoj slobodi. Dogodila se i važna prekretnica - žene su se počele osamostaljivati, emancipirati i boriti za jednakost, što je bilo izraženo oštrom verzijom frizure bob kakvu je tada nosila i popularizirala američka glumica i plesačica Louise Brooks.

Revolucionarne su bile ne kratke, nego i guste šiške. Način na koji su uokvirivale ženska lica, guste šiške naglašavale su njihov slobodan i neovisan stav.

U 2022. godini izražajne šiške ponovno će postati veliki frizerski trend. Posebno ističući oči i jagodice, predstavljaju savršen kontrast takozvanim zavjesa šiškama.

Protekle godine laskave zavjesa šiške uspjele su postati ultimativni frizerski trend ma modnim pistama, a zatim i gradskim ulicama što nimalo ne čudi s obzirom na to da je riječ o tipu šiški koji laska svakom obliku lica te se s lakoćom stiliziraju, no ove godine ima ljutu konkurenciju u gustim šiškama ravnog reza.

Dovoljan dokaz tome su prizori s modnih revija brendova Hermes, Givenchy ili Valentino, a na kojima su modeli iskakali sa šiškama populariziranim 20-ih godina prošloga stoljeća.

U odnosu na zavjesa šiške, guste šiške ravnoga reza zahtijevaju veću pozornost prilikom stiliziranja, Okrugla četka, fen, lak za kosu ili krema za teksturu rekviziti su kojih ne bi trebalo nedostajati prilikom stiliziranja gustih šiški.

NEPROLAZNI KLASICI

Poput slavnih ljepotica: Ovo su najljepše frizure za dame zrelije dobi

Pogledaj galeriju