MODA U SABORU

Povratak u saborske klupe: Tmuran dan političare odjenuo u tamne boje

18.09.2019 u 13:25

Bionic
Reading

Nakon dvomjesečnog odmora saborski zastupnici vratili su se u saborske klupe gdje je aktualnim prijepodnevom počelo jesensko zasjedanje Sabora koje će potrajati do kraja listopada

Za povratak u saborske klupe nakon ljetne stanke saborski su se zastupnici većinom odlučili za tmurne nijanse poput tamnoplave, sive i crne, baš u skladu s današnjim vremenom.

  • +61
Jesensko zasjedanje Sabora počeo je aktualnim prijepodnevom Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Među političarkama najzapaženije su bile SDP-ova zastupnica Sabina Glasovac u elegantnom crnom outfitu: sakoom s trendi naglašenim ramenima i salonkama od brušene kože, dok je haljina ministrice poljoprivrede Marije Vučković bila pun pogodak.

Ministrica Vučković odlučila se za plavu haljinu asimetričnog ruba koja joj je odlično pristajala uskladivši je s cipelama u istom tonu. Klasična bob frizura dobro se uklopila u ovu kombinaciju elegantne ministrice.

Nina Obuljen Koržinek držala se klasičnih modnih rješenja pa je sako i suknju crno-bijelog uzorka podignula ogrlicom, a malo je živosti u saborske klupe unijela HDZ-ova zastupnica Grozdana Perić u upečatljivom spoju crvene i crne.

Kao i obično muški zastupnici nisu previše eksperimentirali s uzorcima ili krojevima, što im uostalom ne dopušta ni saborski dress code. No za razliku od premijera Andreja Plenkovića koji uvijek nosi savršeno skrojena odijela, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić pogriješio je s odabirom odijela budući da su mu rukavi bili vidljivo predugi.

Odličnu je modnu kombinaciju pak u Saboru pokazao ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović u elegantnom tamnom odijelu koje je dobro iskombinirao s smeđim detaljima, remenom i cipelama.