nisu svi oduševljeni

Povratak kontroverznog trenda: Hoćemo li do kraja godine svi nositi ove omražene hlače?

22.02.2024 u 09:00

Gigi Hadid

Izvor: Profimedia / Autor: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bionic
Reading

Capri hlače službeno su se vratile u modu, a obožavateljice su po pitanju ovog trenda podijeljene. A stručnjaci tvrde – vaša reakcija na ovaj kontroverzni trend otkriva koliko imate godina

Pripremite gležnjeve jer se capri hlače vraćaju u modu i nitko nije pošteđen od ovog trenda. A ako želite potvrditi generacijski jaz između pripadnica generacije Z i milenijalki, pitajteih što misle o kapri hlačama.

Inače, capri je uski par hlača koje završavaju na samom koljenu ili sežu do sredine lista. Uglavnom, to su sve hlače koje su dulje od kratkih hlača, ali nisu dugačke do gležnja, a u posljednjem desetljeću na njih se gleda kao na poprilično 'out' odjevni predmet.

Uglavnom, ako pripadate trendi generaciji Z, ove hlače predstavljat će neobičan basic komad u garderobi 2024. godine, a ako ste iscrpljeni milenijalac, one će biti nepoželjna eksplozija iz prošlosti – jezivi podsjetnik na šarolike stajlinge iz mladosti.

Capri hlače modni si ekvivalent susretu s bivšim na ulici i obnavljanju zaboravljene veze. Možda ste zajedno izgledali slatko 2007., ali 2024. ta veza se čini daleko manje prikladnom i više nalikuje vapaju za pomoć.

Ipak, ove hlače službeno su se vratile na modnu scenu i ne radi se samo o nišnom modnom trendu. Sestre supermodeli Gigi i Bella Hadid fotografirane su kako ih nose, a ove hlače se pojavljuju na modnim pistama od prošlogodišnjeg tjedna mode u New Yorku te su sada posvuda - na The Iconic, Cotton On, Country Road i drugim popularnim modnim web stranicama.

Trend se sada žestoko vraća na internet s influencerima generacije Z koji dijele da vole ni prekratke, ni preduge capri hlače, a milenijalke ne dijele njihovo oduševljenje. TikTok su preplavili videi modnih ljubiteljica koje dijele savjete kako i s čim kombinirati capri hlače. Generacija Z smatra ih vrlo 'cool' i sjajnim temeljem brojnih stajlinga. No, milenijalke nisu ni izbliza uvjerene.

TikTok je preplavljen videima mladih žena koje su oduševljene cparicama, dijeleći savjete o kombiniranju capri hlača s ostatkom garderobe i proglašavajući ih 'prekrasnim'. Neke kreativne ljubiteljice mode čak vade škare i pokazuju ljudima kod kuće kako obične hlače pretvoriti u capri hlače.

A jedno je sigurno - već smo imali prilike vidjeti modni rat kada je generacija Z učinila široke traperice cool dok su milenijalke u početku čvrsto držale svojih skinny modela. Danas se široke traperice naveliko nose pa se nekako nameće zaključak da ako generacija Z vjeruje da su kapri hlače cool, vjerojatno ćemo ih svi nositi do kraja 2024.