PRAVA DAMA

Postali su njezin zaštitni znak: Ovo su komadi odjeće koji nose ime Kate Middleton

06.01.2020 u 17:24

Bionic
Reading

Otkako se 2011. i službeno počela pojavljivati u javnosti kao članica najprestižnije svjetske kraljevske obitelji, kao supruga princa Williama, Kate Middleton izaziva pažnju modnog svijeta. Dizajneri čije komade odabere nositi u sklopu svojih angažmana osjećaju veliku čast, a pritom joj nikada ne ostanu dužni

Kada ste članica kraljevske obitelji, imate tu čast da su vam svi prestižni dizajneri na dlanu. Dapače, bore se za vašu pažnju i jedva čekaju dobiti priliku odjenuti vas. Tako nešto već osam godina proživljava vojvotkinja Kate Middleton, otkako se udala za princa Williama.

Zgodna Britanka pritom pažljivo bira materijale, boje i uzorke kako bi uvijek izgledala dosljedno svom elegantnom i jednostavnom stilu. Prema mnogima, njezin je stil strog i konzervativan, no s druge strane tako nešto se i očekuje od žene koja će jednoga dana biti uz bok budućem kralju Williamu. Postoje određeni dizajneri kojima je vojvotkinja vjerna od početka svog kraljevskog mandata, a oni su joj za to itekako znali zahvaliti.

Naime određenu odjeću iz njihovih kolekcija koju je nosila nazvali su upravo prema njoj.

Issa: Kateina plava haljina

Govorimo o haljini koju je Kate nosila na dan svojih zaruka, odnosno na dan kada su ona i princ William javnosti obznanili zaruke i datum vjenčanja. Dan je to koji se čekao dug niz godina, pa ne čudi da se ova fotografija mnogima urezala u pamćenje. Tom prilikom lijepa Kate nosila je plavu haljinu brenda Issa London napravljenu od svile, a posebnu po trakama stegnutima u struku. Ovaj model brzo je postao planetarno popularan, a londonski brend nazvao je haljine iz ove kolekcije Issa Kate kako bi se odužili vojvotkinji što ih je toliko popularizirala.

Emilia Wickstead: Kateina haljina

Issa Kate nije jedini odjevni komad koji nosi ime Kate, već tu oznaku imaju i sve haljine jednostavnog kroja dizajnerice Emilije Wickstead, a koju britanska vojvotkinja obožava. Ovu decentnu haljinu A-kroja s naglašenim strukom i strogim ramenima ima u nekoliko boja, a pokazala joj se kao idealni komad odjeće u brojnim formalnim dnevnim situacijama.

Smythe: Vojvotkinjin blejzer

Za nekoliko poslovnih prigoda, kada je valjalo istaknuti ozbiljniju stranu, Kate Middleton birala je strogi poslovni look koji je uglavnom postigla blejzerom. Najdraži joj se pokazao plavi modne marke Smythe. Isti brend brzo ga je preimenovao u The Duchess Blazer (u prijevodu vojvotkinjin blejzer) kako bi joj se zahvalili na odabiru upravo njihove garderobe. Britanska vojvotkinja ima ih u nekoliko boja, a nosi ih godinama, kao i većinu svoje garderobe koju voli reciklirati.

Dolce & Gabbana: Haljina Middleton

Ni modni div Dolce & Gabbana nije ostao suzdržan nakon što je Kate Middleton proteklo ljeto odabrala njihov dizajn. Vojvotkinja je od talijanske modne kuće zatražila da joj naprave zelenu haljinu po njezinoj mjeri, u kojoj se potom pojavila na teniskom turniru Wimbledon. Nije dugo prošlo ni do trenutka kada je javnost mogla nabaviti identičnu kreaciju koja je tada već nosila naziv haljina Middleton.

Max Mara: Katein kaput

Nisu haljine jedino po čemu je Kate prepoznatljiva. Ona u svojoj zavidnoj kolekciji krije i niz kvalitetnih bezvremenskih kaputa koje već godinama reciklira i prilagođava situacijama te ostatku stajlinga. Tako je primjerice jedan od njezinih dražih komada Max Marino djelo u prljavobijeloj nijansi te s tankim povezom od kože u struku. Talijanski modni div koji se posebno diči svojim toplim jaknama i kaputima dotični je odlučio nazvati Katein kaput.

Jaeger London: Kateina clutch torbica

Za razliku od svoje šogorice Meghan Markle, Kate Middleton ne voli previše eksperimentirati kada su torbice u pitanju. Drži se klasičnih modela, a posebno voli mini izdanja koja su prikladna njezinoj tituli. Isto tako, clutch torbice najpraktičniji su odabir za društvena događanja koja obilazi kako bi držeći je u ruci mogla pristojno izbjeći rukovanje s brojnim obožavateljima. Možda najviše puta tijekom svojih angažmana, Kate je nosila torbicu londonskog brenda Jaeger, a koji ju je kasnije odlučio preimenovati u Kateina clutch torbica.

Merci Maman: Vojvotkinjina ogrlica

Nakon što je postala majka i na svijet donijela princa Georgea, Kate Middleton na poklon je od sestre Pippe Middleton dobila personaliziranu zlatnu ogrlicu s imenom svog sina. Brend koji i danas izrađuje personalizirani nakit ovaj je model ogrlice odlučio nazvati po britanskoj vojvotkinji.