u safari duhu

Postala je modni klasik: Jakna u koju se i ove jeseni najviše isplati investirati

09.09.2020 u 14:51

Bionic
Reading

S približavanjem novoj modnoj sezoni, o pitanjima poput onih u koju jaknu investirati ove jeseni i kako ju nositi modne ovisnice često razglabaju, no prema riječima modnih stručnjaka, ali i aktualnoj ponudi na policama trgovina, sa sigurnošću se može tvrditi da su modeli jakna u duhu safari stila odijevanja najsigurniji odabir

Glavne karakteristike takozvanih safari jakni su veliki džepovi i pojas u struku, a vojna estetika ovog modnog komada zamišljenog krajem 19. stoljeća na modnoj sceni u potpunosti je zablistala 1953. godine nakon što se u istoj u filmu 'Mogambo' redatelja Johna Forda na velikim kinoplatnima pojavila holivudska diva Grace Kelly.

Tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća, ovaj izvorno muški odjevni komad proslavljeni frabncuski dizajner Yves Saint Laurent uspio je pretvoriti u bazični komad ženskog ormara, a kao što se na spomen balonera prvo pomisli na britansku modnu kuću Burberry, safari jakne postale su sinonim modne ostavštine Saint Laurenta.

U novoj sezoni jesen-zima, vodeća dizajnerska imena odlučila su se vratiti osnovama u svojim kolekcijama predstavivši osvježene verzije modnoga klasika u znaku safari jakne, a kao i brojnim drugim komadima predstavljenim na modnim pistama svjetskih prijestolnica, popularni high street brendovi ne kaskaju za high end konkurencijom predstavivši vlastita inačice safari jakni po pristupačnim cijenama.

Safari jakne s polica trgovina

Kako ih nositi?