MODNA TRIVIjA

Posebni po mnogočemu: Sve što niste znali o oskarovskim haljinama, nakitu i još mnogo toga

12.02.2020 u 07:01

Bionic
Reading

Nova i uzbudljiva sezona nagrada ovoga vikenda službeno je okončana dodjelom prestižnog Oscara, a viđeni modni prizori s crvenog tepiha po mnogočemu su posebni

Vintage haljina na Margot Robbie

Zahvaljujući unosnom modnom ugovoru s francuskom modnom kućom Chanel, holivudska zvijezda Margot Robbie ima pristup arhivskim radovima kuće, a na novoj 92. dodjeli filmskih nagrada Oscar plijenila je pozornost u haljini predstavljenoj 1994. godine u sklopu Chanelove kolekcije visoke mode.

Stare fotografije haljine nemoguće je pronaći jer je riječ o hibridu dviju haljina predstavljenih prije 26 godina, a jednu od njih na modnoj pisti imala je priliku nositi slavna njemačka manekenka Claudia Schiffer.

U razgovoru za američki magazin People, stilistica Kate Young izjavila je kako su ona i Margot pri stvaranju oskarovskog izdanja u domeni kose i make-upa na umu imali supermodele 90-ih.

'Haljina je klasična, no dovoljno dramatična i dobra za oskarovski crveni tepih', izjavljuje priznata američka stilistica.

Sandra Oh odabrala je haljinu tri dana uoči dodjele

Stilistica Elizabeth Saltzman imala je malo vremena na raspolaganju za stvaranje izdanja za ovogodišnju oskarovsku prezentericu, glumicu Sandru Oh.

'U četvrtak navečer isprobali smo pet do šest stajlinga', izjavila je Saltzman u razgovoru za magazin People. Srećom, dvojac je ubrzo složio oko pobjednika.

'Znali smo da smo odabrali pravu haljinu kada je Sandra u njoj počela pjevati i plesati. Kada je odjenula haljinu iz kolekcije visoke mode Elieja Saaba, svi smo zadovoljno izdahnuli', navodi stilistica.

Haljina Renee Zellweger zahtijevala je 12 proba

Tri čovjeka u dizajnerskom timu slavnog talijanskog dizajnera Armanija više od stotinu sati radila su na haljini oskarovke Renee Zellweger. Da bi bijela kreacija na Renee izgledala besprijekorno, bilo je potrebno 12 proba i putovanje s jednog na drugi kontinent.

Naušnice glumice i komičarke Maye Rudolph već je nosila slavna osoba

Nakon što je otkrila da je naušnice dizajnerice Lorraine Schwartz sa smaragdima i dijamantima prethodno nosila planetarno popularna Beyonce, glumica i komičarka Maya Rudolph kao prava obožavateljica pjevačice nije dugo dvojila oko odabira nakita.

10-godišnja zvijezda Tarantinova filma u torbici nosila sendvič od puretine

Julia Butters, 10-godišnja zvijezda filma 'Bilo jednom u Hollywoodu', u svoju kristalnu torbicu uoči Oscara pospremila je sendvič od puretine u slučaju da ogladni tijekom višesatne ceremonije.

  • +46
Crveni tepih na dodjeli Oscara 2020. Izvor: Profimedia / Autor: Robyn Beck / AFP / Profimedia

Haljina Sigourney Weaver prije dva tjedna pojavila se na modnoj pisti

U razgovoru za magazin People, stilistica Micaela Erlanger otkrila je kako je Diorova haljina na njezinoj klijentici, glumici Sigourney Weaver, prije dva tjedna premijerno viđena na modnoj pisti.

'Haljinu smo malo izmijenili i odlučili napraviti u novoj boji, a bila je završena za samo 10 dana', otkriva stilistica.

Haljina Janelle Monae zahtijevala je tim od četiri osobe za dostavu

Zahvaljujući bogato ukrašenoj haljini s potpisom američkog dizajnera Ralpha Laurena, pjevačica i glumica Janelle Monae svrstala se na liste najbolje odjevenih dama, a kreacija je bila jednako teška koliko se i činila pri pogledu na crvenom tepihu. Kako bi joj haljina prekrivena sa 168 tisuća kristala Swarovski bila dostavljena u garderobu, angažirana je ekipa od četiri osobe.

Održiva haljina Kaitlyn Dever

Zvijezda komedije 'Booksmart' na oskarovskom crvenom tepihu odlučila je postati dijelom inicijative Red Carpet Green Dress pod vodstvom Suzy Amis Cameron. Njezina haljina s potpisom luksuzne kuće Louis Vuitton stvorena je od ekološkog svilenog satena, tkanine tencel te kristala Swarovski i staklenih perlica koje ispunjavaju održive kriterije partnerske inicijative RCGD-ja, Good on You.

Haljine Brie Larson ima stotine tisuće ukrasa

Haljina modne kuće Celine s dodatkom plašta stvorena samo za oskarovku Brie Larson ima više od 249 tisuća sjajnih ljuskica, staklenih perlica, kristala Swarovski i ružičastih cirkona koji su se ručno šivali više od 1200 sati.

Šest krojačica radilo je na haljini Florence Pugh

Britanska glumica i zvijezda filma 'Male žene' prošetala se oskarovskim crvenim tepihom u raskošnoj tirkiznoj haljini s potpisom luksuzne kuće Louis Vuitton, na kojoj je 250 sati radilo šest krojačica.

Haljina Saoirse Ronan njezin je zvjezdani trenutak

'Saoirse nije ista osoba kada se prvi, drugi ili treći put prošetala oskarovskim crvenim tepihom kao nominirana glumica, stoga ju je njezina održiva haljina Gucci na neki način dovela do eterične, senzualne i uzvišene mode', izjavila je glumičina stilistica Elizabeth Saltzman.

Haljinu Regine King stvorili su veterani modne kuće Versace

Wayman Bannerman i Micah McDonald, stilisti glumice Regine King, pri stvaranju oskarovskog izdanja surađivali su s veteranskim timom dizajnera modne kuće Versace u kojoj djeluju posljednjih deset godina kako bi stvorili ružičastu kreaciju na čiju je izradu utrošeno gotovo 550 sati.