poželjan ljetni stil

Popularnost im i dalje raste: Evo kako nositi ove preslatke suknje

10.05.2023 u 13:32

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih ljetnih trendova i ove godine će biti mikro mini suknje, a trendseterice su pokazale kako ih uspješno stilizirati

Tijekom 2022. godine slavni modni brendovi poput Fendija i Versacea uspješno su oživjeli gotovo zaboravljenu mikro mini suknju. Ipak, najveću popularnost donijela joj je modna revija proljeće/ljeto 2022. jednog od najpoželjnijih brendova, Miu Miu, koji je lansirao najsmjeliju verziju, toliko kratku da su dulji bili čak i bočni džepovi, a tek nešto uži bio je glomazan remen s kojim dolazi u paru.

Reference na Y2K stil su vrlo primjetne jer je riječ o hit komadu s početka tisućljeća koji su od jutra do mraka nosile ikone pop kulture poput Christine Aguilere, Halle Berry i Cindy Crawford.

Iako je mikro mini suknja naišla na podijeljene stavove modnog svijeta, rezultati u prodaji najbolje odražavaju veliku popularnost koju uživa i 2023. godine.

I dok se u prošlosti ovaj trend nosio kao dio pokreta ženske borbe za samostalnošću i slobodnim modnim izričajem, u 2023. viđamo ga stiliziranog na sofisticiraniji način koji odiše chicom.

Pa kako nositi mikro mini suknje ovog ljeta? Trendseterice su pokazale nekoliko provjerenih formula! Prije svega, tu su ležerne varijante s utaknutom majicom kratkih rukava, koja varira od klasične bijele opcije do razigranih printova.

Razigrani stajling lako ćete kreirati kombiniranjem ovog komada s cropanim gornjim dijelom ili košuljom koja slobodno prelazi preko struka, a tu su i opcije za osmišljavanje otmjenijih outfita uz kombiniranje sofisticiranijih materijala poput kože ili tvida.

Za kraj, ne zaboravite na vječni klasik, mini traper suknje, koji je i dalje nepogrešiva opcija, a ako vam djeluje pomalo zastarjelo, oživjeti ga možete usklađivanjem s trendi tenisicama ili balerinkama i visokim čarapama!