SVE SAMO NE DOSADNE

Ponestalo vam je ideja za sljedeću manikuru? Evo kakvi su nokti veliki hit

30.07.2021 u 19:57

Bionic
Reading

Odlučili ste isprobati nešto novo na noktima? Instagram kao jedna od najutjecajnijih društvenih mreža na svijetu veliki je izvor inspiracije i kada govorimo o umjetnosti ukrašavanja noktiju, a evo koji stilovi danas slove za najpopularnije

Čak i ako pripadate ljubiteljicama klasičnih riješenja na noktima, stvari nikada nisu bile uzbudljivije u pogledu lakova i ukrašavanja noktiju u aktualnoj sezoni.

Kada pogledamo dominantne trendove ukrašavanja noktiju na Instagramu, sasvim je jasno da kreativnost vodi glavnu riječ, a klasične izvedbe manikure poprimile su moderan prizvuk.

Moderna verzija francuske manikure

Ovaj tip manikure i dalje je jedan od omiljenijih, no ove sezone ne govorimo o tipičnoj francuskoj manikuri kakvu smo obožavali 90-ih i početkom milenija, a koju karakteriziraju nokti četvrtastog oblika, neprirodne ružičaste baze i bijeli vrhovi.

Moderna verzija francuske manikure danas se odnosi na korištenje jarkih boja s vrhovima noktiju koji su sve samo ne monotoni. Kutni oblik noktiju sada je ovalnog ili bademovog oblika, a za bazu se koristi prozirni lak kako bi prirodna boja nokta posebno zablistala.

Nokti u pastelnim bojama

Takozvani dugini nokti već su se prošle godine pokazali velikim trendom na Instagramu, no ove godine preferiraju se suptilne verzije u pastelnim tonovima. Kako bi sami postigli ovaj trend sve što vam treba je nekoliko lakova za nokte u pastelnim bojama, a savršeno se kombinira sa trendom moderne francuske manikure.

Plavi nokti

Sudeći po Instagramu, plava boja ove sezone ima ključnu ulogu kada govorimo o ukrašavanju noktiju, bilo da je istaknuta na cijelom noktu ili tek na jednom dijelu. Svijetlo plavi tonovi istaknuti na noktima ove sezone posebno su primamljivi.

Efekne linije na noktima

Za ovaj uzbudljiv trend ukrašavanja noktiju prvenstveno vam je potrebna mirna ruka ukoliko se ne želite prepustiti rukama profesionalaca. Kako biste ovaj trendi efekt na noktima postigli sami potrebno je imati usku četkicu za nanošenje laka, a u procesu pomaže i mala pločica ili prozirna folija na koju ćete staviti kap laka za nokte. Na ovaj način spriječit ćete da četkom pokupite previše laka za nokte i zamaglite linije na noktu kada ih crtate.

Cvjetni nokti

Cvjetni uzorak posljednjih mjeseci podjednako dominira noktima kao i garderobom. Kako biste postigli romantičan cvjetni uzorak na noktima, kao po pitanju iscrtavanja linija na noktima, potrebna vam je tanka i uska četkica pomoću koje ćete lak za nokte utapkati na nokte na način da tvori oblik cvijeta.