UKRAS NA LICU

Evo kako postići najtraženiji izgled obrva ove sezone

13.05.2021 u 08:55

Bionic
Reading

Trendovi su se potpuno promijenili te su prirodno guste i izražajne obrve kakvima se ponose Lily Collins ili Cara Delevingne već neko vrijeme najpopularnije

Make up ovisnice odavno su prepoznale kako naše obrve zaslužuju posebnu pozornost. One konturiraju naše lice i posve mijenjaju naš izgled.

Oblik, boja i make up stil obrva mogu nas učiniti ljepšima, ali prouzročiti i totalni kontraefekt. Stoga nije nikakvo čudo kako je kozmetička industrija izbacila na tržište bogatu paletu različitih preparata za naglašavanje obrva poput sjenila, maskara, voska...

  • +11
Najpopularniji beauty proizvodi u 2020. godini Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Već neko vrijeme u fokusu zaljubljenica u make up su što prirodnije, guste obrve, a ove sezone nosit ćemo tzv. 'pernate obrve' odnosno stil poznat pod nazivom feather eyebrows.

Obrve oblikovane poput pera najveći su hit ove sezone, a riječ je o specifičnom načinu oblikovanja s vidljivim naglašenim i začešljanim dlačicama.

Trend je već zavladao Instagram profilima slavnih ljepotica, pa ako volite isprobavati različite make up stilove, zasigurno će vam se svidjeti i ovako oblikovane obrve koje dramatično naglašavaju oči.

Ovakav izgled se postiže češljanjem dlačica prema gore te njihovim učvršćivanjem. Na internetu ćete pronaći brojne upute za postizanje savršeno čupavih, 'grmolikih' obrva, ali uvjerljivo najbolji i najjeftiniji način da to postignete kod kuće nije uz pomoć skupocjenih gelova, olovki ili maskara, već običnog čvrstog sapuna (najbolje prozirnog) koji se pažljivo pomoću četkice nanosi na obrve kako bi se postigao prirodan izgled.

Postupak nije nimalo kompliciran: smočite kist za obrve i protrljajte ga kroz sapun te nakon toga pročešljajte obrve od korijena prema vrhovima, tako da obuhvatite svaku dlačicu. Kako ih začešljavate tako kreirate oblik koji želite. Nakon toga slijedi popunjavanje. Tamo gdje vidite rupice, prođite s olovkom i kreirajte dlačice (uvijek od korijena prema vrhovima). I vaš novi trendi look je gotov.