BARBARA NOLA:

Ponekad kad se pogledam u ogledalo pomislim da mi je 80

25.03.2017 u 11:05

Bionic
Reading

Barbara Nola, naša poznata kazališna, filmska i televizijska glumica koja je široj publici najpoznatija po ulogama u popularnim serijama 'Počivali u miru', 'Larin izbor' ili 'Dolina sunca', svojim mladolikim izgledom plijeni pozornost i u 49-oj, a o svojim modnim slabostima ispričala je ponešto i za tportal

Suprugu redatelja Lukasa Nole vidjet ćemo idućeg tjedna u novoj predstavi o preljubima i brakovima 'Srce veće od ruku' koja će biti premijerno prikazana na Sceni 121 zagrebačkog kazališta Gavella, a na svoj zabavan način u intervjuu koji je pred vama je otkrila kako održava liniju, odjeći, dijetama…

Često vas hvale zbog mladolikog izgleda, u čemu je tajna? Kako održavate vitku liniju? Jeste li kad isprobavali različite dijete?

Hvala ako mislite da izgledam mladoliko! Ne znam je li to tako, jer ponekad, kad se ujutro pogledam u ogledalo  pomislim da imam osamdeset godina, a onda opet kad sam u svom pozitivnom ludilu i usput se vidim u zrcalu pomislim da se drzim baš OK. Mislim da je sve ipak stvar duha, ono neke životne radosti i aktivnosti koje kod mene ima dosta puno. I rijetko, zbilja rijetko me napušta. Dijetu ne držim od dvadesete kad sam zbog jednog pretjeranog mršavljenja i previše obaveza dobila grozne tahikardije i užasno se prepala. Volim meso i povrće, a kruh i kolače ne baš, pa me to spašava. Puno se krećem, radim po kući, posao mi je isto fizički jako aktivan, a vježbati obožavam. Imam naviku da sama vježbam jer sam završila srednju plesnu školu, tako da cijeli život nešto vježbam. Ono, vježbe snage, kondicije i malo joge. Sad u proljeće ću i trčati ako se uspijem prisiliti, možda i budem jer mi je tako dosadno šetati psa da radije malo trčkaram, ali nije ni to loše…

Jeste li se kad zbog uloge morali drastično udebljali/smršavjeli ili npr. ošišali na kratko? Koju svoju filmsku ili kazališnu transformaciju pamtite?

Nitko nažalost od hrvatskih glumaca to ne traži tako da se neke lude transformacije i ne sjećam. Ono pofarbaj se u smeđe i malo skrati kosu ! Znam da je Veljko Bulaić to sa smeđom kosom tražio kad smo radili Držića jer imam smeđe oči, a u renesansi nije baš bilo Loreala i Garniera. Jednom sam si kod Lukasa kad sam glumila 'đankozu' pocrnjivala zube, ali samo privremeno, a za film 'Pravo čudo' stavila umetke u kosu do pojasa. To me ubijalo jer sam nemarna pa su mi se stalno umetci  mrsili i na kraju kad sam ih vadila počupali su mi pola kose. Horor! Mrzim umjetne nokte i kosu jer ih nemam strpljenja ni koncentracije održavati.

  • +6
Barbara Nola Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Jeste li kad eksperimentirali s bojama kose? S kakvom frizurom se najbolje osjećate? Jeste li si privlačniji s dugom ili kratkom kosom?

Imala sam crvenu, plavu i smeđu i pramenove i onu najgoru 'polusmeđu' s kojom izgledam kao da me voda nanijela. Kratku, srednju i dugu, ali nekako se najviše osjećam kao ja s dugom plavom kosom. Volim i neku rokersku onako izrezuckanu frizuru koja strši na sve strane, jer mi tak i tak strši kad ju operem i niš ne radim s njom.

Što mislite o trendu bez šminke koji je u zadnje vrijeme uzeo maha? Bez kojeg kozmetičkog i make up proizvoda nikako ne možete? Jeste li privatno kad bez šminke?

Mislim da to nije za moje godine, jer osim po ljeti kad pocrnim, ja sebi totalno bez šminke izgledam umorno i grozno. Nikad bez malo pudera, rumenila, maskare i korektora ne idem van. Bez šminke sam doma i ljeti, a s druge strane nikad se ne šminkam previše jer nemam za to živaca. A mislim i da  postara.

Što je najskuplje što imate u garderobi? Patite li više za torbicama ili cipelama? Čega vam nikad nije dosta u ormaru? Kupite li često nešto pa poslije zažalite?

Najljepše i najvrednije što imam su dvije divne haljine od Lokomotive i jedna od Severa. Obožavam ih i ostavit ću ih Mari u nasljedstvo. Više patim za cipelama, ali nemam ih previše jer nemamo mjesta. A i nisam neki skupljač. Glumice se što se odjeće tiče ipak izguštaju u svom poslu, pa nam se privatno baš i ne da. Tak i tak sam stalno na nekim probama u radnoj odjeći i starim trenirkama. Skoro sve nosim što kupim, osim kad mi Lukas nešto, ali to je stvarno rijetko, ne ispljuje. He, he, sad sam se sjetila da mi je nedavno jednu zlatnu kapu bacio kroz prozor da je ne nosim, toliko mu je bila grozna. Mene to užasno zabavlja i uvijek umirem od smijeha kad se on istinski zgrozi nad nekim užasom koji ja kupim. To mi je super jer znači da mu stalo.

Što vam se sviđalo sa 20, što sa 30, a što sa 40? Što ste s vremenom naučili o njezi, kozmetici, modi…? Što se promijenilo? Najbolji beauty savjet koji ste kad dobili?

Uvijek isto. Kao rokersko- pankerski stil s jedne strane i jako ženstvene haljine s druge. Visoke pete i bakandže i to je to. Malo mi se zadnjih godina još sviđaju i košulje i imam sve manje majica jer mi bezveze stoje. S godinama sam naučila da kosa mora biti sređena ako hoćeš dobro izgledati, a u njezi lica moram biti disciplinirana jer me akne napadaju. I da trendove treba umjereno slijediti, pogotovo ako nemaš više dvadeset. Još sam i naučila da je dobro slušati druge jer čovjek sebe ne vidi realno do kraja.

Postoji li nešto na što biste potrošili novca, a na što nikad ne biste? Koji modni dodatak vam je omiljen? Što biste voljeli imati u svom ormaru?

Potrošila bih na dobar kaput,  a nikad ne bih kupovala jako skupe traperice jer ne vidim smisao. Meni su one iste kao one jeftinije. Od dodataka obožavam šešire. Imam ih dosta, svaka nova kolekcija u Zari i HM-u koja ima šešir ja ga želim… Mislim ne kupim ih, ali želim. U ormaru bih htjela imati skupo žensko odijelo i neki divni skupi ekstravagantni kaput i bundu, ali nemam toliko love tak da niš' od toga.

Jeste li kompulzivni kupac ili čekate sniženja? Što radite s odjećom koju više ne nosite?

Čekam ja sniženja, što ću, moram. OK u Zari i ne baš, ali odgovor je 'ne, nisam kompulzivni kupac'. Ipak sam bar po nečemu bik u horoskopu. Odjeću koju ne nosim više, a dobra je dam Mari ili njenim frendicama ili svojim frendicama ili mojoj sestri.

Jeste li isprobali on line šoping i što mislite o njemu?

Da, kćer me to naučila i tu i tamo kupim nešto. ali više volim uživo. Ona stalno dobiva neke paketiće iz Koreje npr. To mi je super da tako nešto danas postoji.

Tko je po vama najbolje odjevena domaća i strana osoba? Imate li neke uzore u odijevanju?

Ona blogerica ili kaj je već, Olivia Palermo mi je super, Kate Moss, obožavam Gwen Stefani, Nicole Kidman mi je naj na crvenim tepisima.

Što kažu djeca i suprug na vaše modne kombinacije? Čije savjete uvijek poslušate? Krade li kćer odjeću ili vi njezinu?

Nekad me hvale, nekad se dive, a nekad zgroženo kimaju glavama. Mara mi onda samo veli: 'Babs odmah to skini, kak' ne vidiš da ne paše, a Lukas: 'Baš se voliš iznakazit'.

Što vam se ne sviđa od novih trendova? Što nikad ne biste odjenuli? Što ćete si sigurno nabaviti za proljeće/ljeto?

Široka ramena. Mrzim ih još iz osamdesetih jer su moja užasno uska pa su mi oni prokleti jastučići uvijek padali. I cipele od ove sezone su mi nekak' nejasne, ove kao šlape.

Imate li neku kombinaciju koju želite zaboraviti?

Da, podrapane trapke s barbi šljokičastom majicom. Baš sam bila 'treši'.

Koje dizajnere osobito cijenite?

Obožavam Lokomotivu, Elfs su mi fora. Divan mi je YSL i muški Armani. Moje su ljubavi i D&G. Sve bi njihovo htjela imati, uf.