HUMANITARNA AKCIJA

Pomozite Antuntunu u sakupljanju kuna

15.10.2010 u 14:46

Bionic
Reading

Izdavačka kuća Mozaik knjiga u svibnju je započela humanitarnu akciju u svojih 20 knjižara i 17 klupskih centara Svijeta knjige pod nazivom Kuna po kuna od Antuntuna, namijenjenu udruzi Krijesnica koja pomaže djeci i obiteljima oboljelih od malignih bolesti

Akcija se nastavlja 15. i 16. listopada u City Centru one gdje će se Antuntunu pridružiti i poznate osobe - poznata pjevačica Ivanka Mazurkijević i stand-up komičar Ivan Šarić.

Za maskotu humanitarne akcije odabran je lik Antuntuna, iz dobro poznatog dječjeg klasika Grigora Viteza 'Kako živi Antuntun'. On uživa veliku popularnost među djecom i roditeljima, a simbolizira vrijednosti humanosti, originalnosti, međuljudske tolerancije i solidarnosti, kao i poštivanje svega drukčijeg.

Svi zainteresirani se mogu odazvati humanitarnoj prodaji kupnjom bilo kojeg proizvoda iz linije Antuntun i tako pomognu u sakupljanju potrebnih sredstava.

Možete birati između slikovnice 'Kako živi Antuntun', majice s ilustracijama iz slikovnice 'Kako živi Antuntun' i platnene vrećice s istim motivima. Uz slikovnicu i lik, dizajn linije prigodnih artikala preuzeo je mladi ilustrator Tomislav Torjanac.

 Antuntunu će se pridružiti i poznate osobe.

Tako će 15. listopada 2010. (od 16-18 h) Antuntunu pomagati poznata pjevačica Ivanka Mazurkijević, a 16. listopada 2010. (od 16-18 h) u pomoć će mu priskočiti poznati stand-up komičar i voditelj Ivan Šarić

Udruga Krijesnica pomaže djeci i obiteljima oboljelih od malignih bolesti. Osnovni joj je cilj unaprijediti život djece i olakšati teške trenutke njihovim najbližima. Cilj je ove akcije prikupljanje sredstava za smještaj koji je tijekom liječenja potreban djeci oboljeloj od malignih bolesti, a nisu iz Zagreba te za rad Centra za psiho-socijalnu rehabilitaciju udruge Krijesnica.