efektno i lako

Pomoću ovih pet jednostavnih trikova možete jednostavno preurediti svoj dom tako da bude udoban i ugodno topao

11.12.2022 u 08:05

Bionic
Reading

Službeno je - počinje zimska sezona, sezona niskih temperatura, magle, oblačnih dana i snijega. Ali to nije razlog za tugu, jer pravo je vrijeme da svom domu date nov, udoban štih i to uz pomoć vrlo jednostavnih trikova. Novi trendovi uređenja doma dolaze s naglaskom na udobnost

Dani postaju kraći, temperature se približavaju točki smrzavanja: vrijeme je da se udobno smjestite kod kuće! Pomoću ovih trendova ukrašavanja to će biti puno lakše i ljepše. Ove zime jedna od glavnih tema nesumnjivo će biti ušteda energije. Iako je štednja prioritet, to ne znači sjediti kod kuće u mraku i smrzavati se. Uz ovih pet ideja, vaš će dom biti udoban i ugodno topao.

Trendi dekoracije: Jastuci i deke u prirodnim bojama

Ako priželjkujete udoban interijer tijekom ove zime, razmislite o ulaganju u novi kućni tekstil u prirodnim bojama - deke s visokim udjelom vune, plišane navlake za jastuke i janjeće kože od umjetnog krzna pružit će dodatnu toplinu.

Odaberete li deke, pokrivače i jastuke u prirodnim bojama poput bež, smeđe i hrđavocrvene, lako ćete dočarati ugodnu atmosferu. Zapalite još nekoliko svijeća i, voilà, vaš će se dom pretvoriti u oazu udobnosti. Ako želite dodati i malo luksuza u svoja četiri zida, nabavite deku od kašmira kao statement dekoraciju.

Trendi dekoracije s trenutačnim učinkom: Ukrasi na zidu

Želite li hitno promijeniti nešto, ali da to ne košta previše i lijepo izgleda? Počnite razmišljati o ukrasima na zidu. Naime novi uokvireni print može potpuno transformirati sobu. Bilo da se radi o klasičnim slikama, nepoznatim umjetnicima ili modernim grafikama - čak i najmanja slika u laganom drvenom okviru veliki je stilski plus svakog interijera. Ako želite, možete pojedinačne zidne slike osvijetliti bajkovitim svjetlima i tako postići posebnu atmosferu.

Trendi božićni ukrasi

Prema riječima stručnjaka, sretniji su oni koji ranije počnu izvlačiti ukrase i ukrašavati dom za Božić. Pa zašto se jednostavno ne prepustite duhu božićne čarolije? Ne brinite, ne morate zakoračiti u kič – dovoljno je da tijekom šetnje prirodom skupite pokoji češer, u cvjećarnici kupite grane eukaliptusa i jele i dodajte pokoji božićni dekor, poput osvijetljene zvijezde ili zlatne svijeće. Ako imate vremena, možete se odvažiti i sami izraditi adventski vijenac.

Trendi rasvjeta

Ne volite jako stropno svjetlo, ali ni sjedenje u mraku nije opcija? Ona bi male i međusobno povezane lampice skupljene pod staklenom kupolom mogle biti isplativo rješenje. Naime ispod staklene kupole male LED diode izgledaju mnogo bolje i daju ugodno toplo svjetlo - a također štede energiju.

Suho cvijeće kao trendi dekoracija

U zimskoj sezoni suho cvijeće je velik izvor inspiracije, a osušene grane i cvijeće s bijelim detaljima posebno su lijepi. Uz elemente interijera izrađene od drveta u prirodnim bojama, ova vrsta suhog cvijeća pruža ugodan makeover dnevnoj i spavaćoj sobi.