USUSRET PROLJEĆU

Pomladite lice brzom maskom od limuna

07.04.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Nemate li vremena za tretmane u kozmetičkom salonu, a želite osvježiti lice, donosimo vam recept za brzu, jeftinu i učinkovitu masku od maslinovog ulja i limuna

Pripremanje maske za lice u kućnoj radinosti oduzet će vam nekoliko minuta, košta gotovo ništa, a godit će koži i njegovati je.

Evo koji vam sastojci trebaju i koju ćete korist imati od njih. Za pripremu vam treba žlica maslinovog ulja, nekoliko kapi svježe iscijeđenog limuna, pola šalice kuhane zobene kaše (koristite je ohlađenu) i bjelanjak jednog jajeta.

Maslinovo ulje bogato je vitaminima C, D i E te antioksidansima i željezom, sastojcima koji regeneriraju i vlaže kožu.


Kada se ono kombinira sa sokom limuna, postižete odličan efekt. Naime tom njegujućom kombinacijom ublažit ćete bore i očistiti pore, a posebno dobar učinak imat će kad pomiješate sve sastojke sa zobenom kašom. Jaje će vam pak zategnuti kožu i učiniti je mlađom. Iako je maslinovo ulje u pravilu dobro za suhu kožu, ova maska koja sadrži i sok limuna dobra je za normalnu, ali i mješovitu kožu.

Evo kako napraviti masku. Pomiješajte maslinovo ulje, sok limuna, zobenu kašu i jaje te miješajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim je nanesite na vrat i lice i pustite da djeluje 15 minuta do pola sata. Isperite mlakom vodom. Na lice potom nanesite omiljenu kremu koja će vam dodatno nahraniti kožu.