mentalni trening

Pomiči vlastite granice, tako ćeš napraviti iskorak u životu

30.11.2018 u 14:25

Bionic
Reading

Mentalno zdravlje svakog od nas te nacije u cjelini izazov je koji se stavlja u prvi plan. Moderne tehnologije, otuđivanje jednih od drugih i izazovi sutrašnjice čovjeka stavljaju u novu dimenziju za koji mnogi od nas nisu spremni

Mentalni trening zanimljivim je seminarom u sklopu projekta Aktivna Hrvatska proslavio 10 godina uspješnog rada s ljudima. Psiholozi Ana Kotzmuth i Igor Čerenšek uveli su nas u budućnost ljudskog promišljanja i rada na samome sebi. No, ono najvažnije, otvorene su teme koje se tiču svakog od nas. Na panelima su sudjelovali uspješni ljudi iz raznih područja društvenog i stručnog života Hrvatske.

'Mentalni trening je apsolutno jedna od najbitnijih komponenti, bez toga nema napretka. Ako ne pomičeš granice, ako ne izađeš izvan nekih okvira standardnog ponašanja, ne možeš napraviti iskorak ni u privatnom ni u poslovnom smislu. Konstantno se trudim iskakati iz nekih okvira!' – izjavila je Jadranka Primorac, članica uprave bolnice Sv. Katarina.

Misija, vrijednosti ulaganja u osobni razvoj te vizija neke su od tema o kojima su panelisti davali mišljenja te nudili moguća rješenja. 'Živimo u svijetu u kojem stalno netko nekom nešto preporučuje, i mislim da to ničemu ne služi. Osobu treba promatrati, ali savjetom pomoći tek kada nas osoba zatraži. Ovaj svijet instant savjeta nije dobra stvar. Moderne tehnologije nude nam instant savjete, koje brišu naše iskustvo, a jedino nas naše iskustvo može nečemu naučiti!' – izjavila je glumica Mila Elegović.

Kondicijski trener hrvatske nogometne reprezentacije Luka Milanović je istaknuo: 'Za ostvarivanje uspjeha najvažnije je biti usmjeren prema unutarnjim faktorima motivacije. Da osoba bude najbolja što može biti. Sve ovo vanjsko dolazi po nekoj inerciji. Ako je netko motiviran vanjskim faktorima, to obično kratko traje. Ključno je da sama osoba sama odabere čime će se baviti i pokuša biti najbolji u tome. Tako se dobiva prilika s kojom možemo ostvariti uspjeh. Osobni razvoj ključ je dobrih rezultata!'

Cilj ovog, ali i sličnih panela je poticanje kvalitete rada na sebi. Mentalni trening predstavlja psihologiju izvrsnosti koja svojim jednostavnim i znanstveno utemeljenim tehnikama djeluje na razvoj osobne izvrsnosti te pomaže pojedincu iskoristiti potencijal u potpunosti, ostaviti trag, napredovati i rušiti barijere.

  • +29
Mentalni trening Izvor: Promo fotografije / Autor: Filip Popović

'Jedna od temeljnih vrijednosti ideje i branda Mentalnog Treninga je dijeljenje znanja. Ovim Simpozijem okupili smo ljude koje svojim djelovanjem u okolini inspiriraju druge i ostavljaju značajan pozitivan trag. Ako učimo jedni od drugih možemo postići puno toga, razbiti virtualne staklene krovove i ostvarivati izvrsnost svaki dan. Zahvalni smo našim panelistima što su podijelili djelić sebe kao i našoj publici koja nas svih ovih 10 godina vjerno prati!' – izjavio je Igor Čerenšek.

Na panelu su sudjelovali i savjetnik Predsjednice RH za zdravlje i sport Tomislav Madžar, komičar Ivan Šarić koji je izjavio: 'Život je pun uspona i padova, a padovi se događaju s razlogom. Nikad ništa novo nisam naučio iz dobrog nastupa, zato sam iz lošeg uvijek nešto dobio. Također ponekad treba prepoznati stvari koje treba pustiti i to je umjetnost, a jednostavni savjeti ne postoje. Ako želite sebe unaprijediti, treba zasukati rukave i raditi!' Zanimljiva izlaganja dali su i profesor Igor Jukić s Kineziološkog fakulteta, vlasnica nagrade za ženu godine Ana Gruden, kondicijski trener RK PPD Zagreb Igor Blažinčić, vodeći hrvatski radiolog Natko Beck, paraolimpijka Anđela Mužinić, TV voditeljica Daniela Trbović, politologinja Lana Pavić, psiholog Boris Šurija te paraolimpijac Kristijan Vincetić.