KNJIŽEVNA SENZACIJA

Poklanjamo hit roman 'Daisy Jones i Šestorka' po kojem je snimljena jedna od najiščekivanijih serija godine

24.02.2023 u 09:54

Bionic
Reading

Taylor Jenkins Reid američka je spisateljica, najpoznatija po romanima 'Sedam muževa Evelyn Hugo', 'Daisy Jones i Šestorka' i 'Dok nas brak ne rastavi', a iza sebe ima osam objavljenih romana, od čega ćemo 4, barem za sada, gledati na malim ekranima

Prvi ekranizirani roman Taylor Jenkin Reid je 'Daisy Jones i Šestorka', koji na Prime Video stiže već 3. ožujka. U pripremi je Netflixova filmska ekranizacija 'Sedam muževa Evelyn Hugo', dok Hulu radi na seriji 'Malibu Rising', a film 'One True Loves' izlazi početkom travnja.

Reese Witherspoon najzaslužnija je za to što ćemo 'Daisy Jones i Šestorku', roman objavljen 2019. godine i prodan u milijun primjeraka, gledati na malim ekranima. Sve je počelo kada je priča o Daisy Jones opčinila Witherspoon te ju je uvrstila u svoj književni klub. Očaravajući roman o vrtoglavom uspjehu legendarnog rock-sastava iz 1970-ih i njihovoj prekrasnoj pjevačici te misteriju iza njihova zloglasnog raspada, nije smo opčinio Reese već i milijune čitatelja te je zaludio i mlađe generacije preko Tik Tok preporuka.

Daisy je djevojka koja krajem 1960-ih stiže u Los Angeles, kradom ulazi u klubove na Sunset Stripu, spava s rock-zvijezdama te sanja o karijeri pjevačice u klubu Whisky a Go Go, u kojem su svoj uspon počeli neki od najvećih sastava. Iako ni seks ni droge nisu za baciti, ono što joj pruža najveće zadovoljstvo je rock ’n’ roll. Već u dobi od dvadeset godina njezin će glas početi prepoznavati, a njezin će izgled ljude tjerati na nezamislive stvari.

Ljudi će prepoznavati i Šestorku, sastav koji predvodi Billy Dunne. Uoči njihove prve turneje, njegova će djevojka Camila otkriti kako čeka dijete. S pritiskom nenadane slave i očinstva Billyju će stvari izmaći kontroli.

Billyju i Daisy putevi će se susresti kada njihov producent poveže kockice i shvati da je najbrži put do nevjerojatnog uspjeha spojiti ovo dvoje talentiranih glazbenika. Ono što će uslijediti postat će legendom. Nastajanje te legende opisano je u ovom nezaboravnom romanu, napisanom kao usmena predaja o jednom od najvećih sastava sedamdesetih.

Taylor Jenkins Reid, koju naši čitatelji već poznaju kao autoricu romana Sedam muževa Evelyn Hugo, fantastično opisuje eru u kojoj je glazba mijenjala svijet. Karijeru započela u filmskoj produkciji, zaposlivši se nakon studija kao asistentica na kastingu gdje se zadržala naredne tri godine. Još od srednje škole honorarno se bavila pisanjem pa je tako nekoliko godina kasnije dobila i ugovor za prvi roman 'Forever Interrupted' (2013). Otada je napisala više romana, među kojima su 'One True Loves' (2016), 'Malibu Rising' (2021) i 'Carrie Soto Is Back' (2022). Hrvatska izdanja ovih naslova očekuju se u 2023. godini, u nakladi Vorta Palabre.

Poklanjamo pet primjeraka hit romana 'Daisy Jones i Šestorka'! Dobitnici su Mario Kapetanić, Ana Marčetić, Sandra Kovač, Natalija Marija Magdić i Alan Vuglec.