SPAS U POSLJEDNJI ČAS

Pojavio vam se dosadni prištić? Možda će vam pomoći ovi korisni savjeti za prikrivanje

17.12.2020 u 15:15

Bionic
Reading

Dobro je poznato kako se prištevi 'vole' ukazati kad su nam najmanje poželjni, uoči nekog bitnog sastanka, susreta s prijateljima, fotografiranja ili važnog razgovora putem Zooma ili Microsoft Teamsa

Jedno je sigurno, ovom neugodnom kožnom problemu nitko se ne veseli, a napada ne samo tinejdžere već i osobe koje su davno izašle iz tog perioda.

Ako je i vas prišt iznenadio i plače vam se pred vlastitim odrazom pred ogledalom, evo nekoliko korisnih savjeta kako ćete ga uspješno zamaskirati:

Temeljito pripremite lice

Prije nego stavite bilo kakvu šminku ili podlogu na prištić, temeljito očistite lice. Najbolje je prvo dobro dezinficirati prištić. Ne zaboravite da uvijek treba prvo staviti korektor na prišt prije nanošenja podloge.

Zeleni korektor

Prištići su često crveni, jer su upaljeni zbog čega biste trebali koristiti proizvod sa zelenkastim podtonom. Zelena boja pomoći će neutralizirati crvenilo oko prištića. Ako imate plavičaste mrlje, narančasti podtoni u korektoru pomoći će ih maskirati.

Prekrijte prištić korektorom u boji vašeg tena

Nakon što ste prištić prvo neutralizirali korektorom u boji, onda biste na njega trebali nanijeti korektor boje kože. Utapkajte i strpljivo kako se ne bi vidjeli prijelazi.

Uvijek birajte nekomedogene proizvode

Nakon toga nanesite podlogu kako bi se osigurao ujednačen izgled. Ovdje je posebno važno da podloga nije previše masna i da je nekomedogena. Dobar je savjet korisiti i poseban make up koji je ciljano prilagođen problematičnoj koži, jer sadržava antibakterijske tvari.

  • +3
Njega problematične kože Izvor: Profimedia / Autor: Combine Harvester / Alamy / Alamy / Profimedia

Puder u prahu protiv sjaja

Puder u prahu koristite kao posljednji korak kako bi make up bio postojan. Birajte laganije pudere koji imaju antibakterijske sastojke.

Još nekoliko savjeta:

To što je vaša koža masna ne znači da biste trebali preskakati hidratantne kreme. Baš suprotno! Kad isušite kožu, ona stvara još više masnoća kako bi se zaštitila.

Nikad ne dodirujte prištić nečistim rukama dok ga kamuflirate.

Ako ste istiskivali prištić, najprije ga treba dezinficirati ili očistiti tako da bakterije ne uđu u ranicu.

Kako biste iz prištića izvukli višak tekućine iz ranice, zdrobite tabletu aspirina s vodom i pustite da pasta odstoji na bolnom mjestu nekoliko minuta.