A NIJE TEŠKO

Pogreške kod pečenja torte koje treba izbjegavati

05.11.2014 u 08:25

Bionic
Reading

Ako radite tortu za neku proslavu ili okupljanje, vjerojatno osjećate pritisak jer želite da lijepo izgleda i bude ukusna, a najgore je ako nešto pođe po zlu baš kada ste dali sve od sebe

Kako biste izbjegli tipične pogreške kod pečenja i ukrašavanja torta, uopće ne morate biti veliki chef, a uz malo prakse, shvatit ćete da sve zajedno može biti zabavno, bez velike muke.

Zašto bi svaka torta trebala imati pet slojeva. Za početak se držite jednostavnih recepata u kojima ne treba otapati čokoladu ili odvajati bjelanjak od žumanjka jer je potrebno napraviti snijeg. Također je vrlo važno da se držite propisanih mjera i redoslijeda postupka. Tek kada odradite recept, možete znati što vam je viška ili manjka pa ćete ga napraviti po svome idući put. Još jedan trik koji će vam pomoći jest taj da sve sastojke koji se drže u hladnjaku prije pečenja stavite na radnu ploču u kuhinji kako bi postigli sobnu temperaturu.

Jednom prilikom veliki chef Rudolph van Veen otkrio je važnost pečenja i hlađenja biskvita. Preporučuje da se lim za pečenje uvijek namaže i tada stavi papir za pečenje, kao neka vrsta osiguranja da se biskvit neće zalijepiti.

Drugi je savjet taj da se uvijek nakon pečenja biskvit odmah izvadi iz kalupa i stavi na rešetku kako bi tople pare mogle slobodno cirkulirati i kolač ne bi splasnuo u sredini.

Nakon što je torta gotova, svaka osoba koja se ne smatra kreativnom muči se s ukrašavanjem. Zaboravite na šprice za dekoriranje kremama, šablone, mase za oblikovanje i razne boje ako niste taj tip. Torta će odlično izgledati i s čokoladnom glazurom i malo mrvica ili šlaga. A ponekad je dovoljno malo šećera u prahu i koja voćka za dekoraciju ili primjerice bademi u listićima. Puno je važnije da bude ukusna.

Okušajte se u izradi ove nezahtjevne čokoladne torte ili laganu poslasticu od jogurta