ATRAKTIVAN, A OZBILJAN

Pogledajte kako je Peugeot redizajnirao 308

08.02.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Peugeot je redizajnirao model 308 za nadolazeći salon automobila u Ženevi. Uz zategnute bore automobil je dobio i nekoliko tehničkih unapređenja

Novi Peugeot 308 dobio je još ozbiljniju prednju masku s manje naglašenom rešetkom hladnjaka, novim setom svjetlosnog sklopovlja te setom dnevnih LED svjetala. Automobilu je redizajniran i poklopac motora, a kupci će moći birati između nekoliko setova aluminijskih naplataka. Francuski proizvođač istovremeno je redizajnirao sve karoserijske izvedbe 308-ice – kompakt, karavan i kupe kabriolet.

Izmjene iznutra manje su očite, a ogledaju se u izboru novih boja i materijala za presvlačenje sjedala.

Ne otkrivajući kako su to izveli u Peugeotu kažu da su modelima 308 u prosjeku smanjili masu za 25 kilograma te su unaprijedili postojeću gamu benzinaca i dizelaša.

Novost je uvođenje modela 1.6 HDi FAP koji pomoću sustava micro-hybrid e-HDi, odnosno zahvaljujući funkciji stop-start i pametnom alternatoru koji kinetičku energiju kočenja pretvaraju u električnu, emitira tek 98 grama CO2 po kilometru.

Više o Peugeotu 308 znat ćemo nakon službene premijere automobila početkom travnja, a automobil bi u prodaju trebao krenuti neposredno po zatvaranju salona u Ženevi.