TKO JE VLASNIK?

Pogledajte kako izgleda najskuplji stan na svijetu

11.08.2010 u 10:53

Bionic
Reading

Prodan je najskuplji stan na svijetu, a tajanstveni kupac za velebno londonsko zdanje izdvojio je više od milijardu kuna. Neke, očito, recesija nije ni dotaknula

Na opće iznenađenje svjetske javnosti, ali i agenata za prodaju najskupljih svjetskih nekretnina, ovoga tjedna prodan je najskuplji stan na svijetu. Riječ je o zdanju smještenom uz londonski Hyde Park, u bloku Knightsbridge, koji pruža nevjerojatan pogled na središnji London.

Uz sve prostorije uobičajene za skupe nekretnine, stan ima i prostor za kušanje vina te podzemni prolaz do restorana Heston Blumenthal koji bogatim vlasnicima osigurava 24-satnu ponudu najfinije hrane. I sigurnost stana na visokoj je razini, a to pokazuje soba panike koje se ne bi posramio ni James Bond.

Prodaja stana iznenadila je i same agente za nekretnine jer je cijena stana bila veća od milijardu kuna. Velebno zdanje ima dvije etaže, a sadržava i vlastito parkiralište za automobile te sportske terene.

Identitet kupca najskupljeg stana na svijetu nije poznat, ali nagađa se da je riječ od ruskom oligarhu ili pak arapskom bogatašu. Tko god da je vlasnik, nema sumnje da će uživati u iznimno luksuznom stanu.