Super ideja za reciklažu odjeće

Podržava održivu modu: Domaća glumica otvorila online buvljak koji će postati omiljena shopping destinacija

20.03.2021 u 11:00

Bionic
Reading

Dok pomisao na second hand dućan ili na buvljak neki još uvijek pomisle 'Ne daj Bože da me netko poznat vidi', kupovina rabljene odjeće na internetu sve je popularnija. To vrlo dobro zna i naša glumica Lana Gojak Bajt koja je odlučila pokrenuti virtualnu tržnicu 'Mrkat by Lana' proizašla iz riječi Mrkat što znači tržnica u njezinoj rodnoj Istri

Ruku pod ruku s osvještavanjem samoodrživosti, kao trend se vraća second hand odjeća, a i osobne rasprodaje. Na društvenim mrežama pojavljuje se sve više profila koje osnivaju poznate influencerice ili poznate osobe na kojima se prodaje odjeća. Tako je primjerice Lidija Lešić i Petra Kurtela su organizirale privatni buvljak, a neke su poznate dame to napravile i online. Među njima je Anita Dujić, a najnoviji primjer je i glumica Lana Gojak Bajt koja je pokrenula profil na kojem prodaje stvari koji više ne nosi, a sve s idejom cirkulacije odjeće, ali i brige za okoliš.

Na svom virtualnom štandu, glumica koja se proslavila naslovnom ulogom u seriji 'Ne daj se, Nina', ponudila je mnoštvo zanimljivih artikala - od čizama do prstenja po povoljnim cijenama. Prije je odjeću poklanjala prijateljicama, donirala u kazalište, nosila u Crveni križ ili ostavljala u kontejnerima za tekstil.

  • +3
Lana Gojak Bajt Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Podsjetimo, početkom ožujka svojim pratiteljima na Instagramu otkrila je da je u drugom stanju, kazavši da za njihovu malenu i mladu obitelj sada počinje avantura života. Rođena Puljanka uživa u trudnoći, dok čeka prvo dijete sa suprugom redateljom Sinišom Bajtom, a pratiteljima je zadnjih dana pokazala kako trči. U trudnoći svakodnevno vježba i jogu.