ČUVAJTE SE 'DUHOVNIH UČITELJA'

Pod Suncem u Strijelcu zavladat će neumjerenost i neodgovornost, a najsretnije okolnosti očekuju Ovnove i Strijelce

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 24.11.2019 07:58
  • Objavljeno 24.11.2019 u 07:58
tportal

Izvor: Alamy / Profimedia / Autor: YAY Media AS / Alamy

Sunce je ušlo u Strijelca 22. studenog u 15:49 i u njemu će ostati do zimskog solsticija 21. prosinca. U ovom će se vatrenom znaku 9. prosinca naći i Merkur stvarajući jak združen strelački utjecaj. U iduća četiri tjedna najsretnije okolnosti očekuju Ovnove, Strijelce te donekle Vage i Škorpione

S obzirom na planetarne položaje, Blizanci, Djevice i Ribe morali bi se kloniti nepromišljenih odluka, sukoba i rizika. Lavovi i Vodenjaci primat će dvosmislene planetarne utjecaje pa bi mogli postići zapažene uspjehe, ali i pretrpjeti poneki gubitak.

Vladavina Strijelca općenito donosi uzbuđenja, neočekivane preokrete, zabave, domjenke, proslave i društvena okupljanja. Otpor prema monotoniji i čežnja za novim iskustvima potaknut će vas da otpustite kočnice, okušate se u dosad zanemarenim sportovima i igrama, uputite se na nova mjesta i slično.

Kod većine će porasti želja za bezbrižnošću i uživanjem u životu, što se može očitovati neumjerenošću u jelu, piću, kupovanju, odavanju raznim porocima poput kocke i lakomislenom seksu, neodgovornošću u poslu i obitelji i drugome.

Oprez zbog lažnih 'duhovnih učitelja'

Ljudi će češće voditi žustre političke, religijske i filozofske rasprave, koje povremeno mogu izmaknuti kontroli i izroditi se u sukob. Svaka strana žustro će braniti svoje mišljenje i biti ustrajna u tome da je upravo ona najpametnija.

Ovo nije samo vrijeme zabavljanja i hedonizma, već i duhovnog buđenja i preispitivanja porijekla i smisla života. Neki bi zlonamjernici mogli iskoristiti ta stremljenja u društvu pa se početi predstavljati duhovnim učiteljima i life coachevima, iako za to nemaju nikakvih kvalifikacija.

Mnogi će se vjernici naći u dvojbi oko ispravnog religijskog opredjeljenja pa će razmatrati mogućnost preobraćenja na drugu religiju, ulaska u opskurni kult ili prelaska na ateizam ili agnozu. Jednake bi nedoumice mogle moriti sljedbenike političkih ideologija, pa su i na tom planu izgledni 'transferi' između raznih grupacija.

  • +20
  • +17

Scarlett Johansson horoskopski je Strijelac, rođena je 22. studenoga 1984.

Izvor: EPA / Autor: FRANCK ROBICHON

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!