NATJECANJE U FOTOGRAFIJI

Počinju Foto dani mladih u Kutini

28.04.2011 u 15:07

Bionic
Reading

U Kutini će se od 29. travnja do 1. svibnja održati natjecanje Foto dani mladih. Riječ je o foto natjecanju mladih fotografa do 18 godina čiji je cilj ne samo kreativna suradnja i izmjenjivanje znanja i iskustva, nego i stvaranje kvalitetne turističke fotografije za promociju Hrvatske kao turističke destinacije

Prvi nacionalni nekomercijalni medijski studio, Lumiere media sa sjedištem u Zadru i podružnicom u Karlovcu, djeluje od 2010. godine te realizira projekte u širokom spektru medijskih umjetnosti.

Kažu da im je prva ljubav oduvijek bio film, no postupno su došli na ideju za pokretanje festivala kratkog filma i Foto dana mladih. Nakon uspješno odrađenog 1. Lumiere film festivala održanog u Zadru na kojem je prikazano 10 kratkometražnih filmova iz raznih dijelova svijeta, Lumiere se bacio na novi projekt organizacijskog karaktera.

Lumiere media tako je nedavno otvorio natječaj za fotografe i modele te izabrao njih 16 (osam fotografa, osam modela) koji će sudjelovati na Foto danima.

Prvi Foto dani mladih održat će se u Kutini od 29. travnja do 1. svibnja. U trajanju od tri dana fotografi i modeli će uz pomoć mentora realizirati foto projekte na radionicama kulturne i prirodne baštine.

Glavni cilj je međusobno zbližavanje mladih kreativaca i upoznavanje turistički manje poznatih dijelova Hrvatske', kažu lumiereovci. Najbolje fotografije nastale na Foto danima mladih proglasit će žiri čiji je član i jedan od najboljih snimatelja u Hrvatskoj, g. Almmir Fakić.

Foto dani mladih održavat će se više puta godišnje, na različitim lokacijama po Hrvatskoj. Sve fotografije nastale na Foto danima mladih daju se na korištenje domaćinu u korist promocije njihove turističke lokacije.

Organizator Foto dana mladih je Lumiere media. Glavni partner projekta je UHPA (Udruga Hrvatskih putničkih agencija), dok su ostali partneri Turistička zajednica Grada Kutine, PP Lonjsko polje, Muzej Moslavine, Hoteli DAIM, Lonja tours te Matica Hrvatska – ogranak Kutina. Glavni sponzor je Grafički studio Grafodrom, Zlatarnica Gerić, Foto studio Anđela i ProFoto.

Zahvaljujući internetskom studiju Futuro koji je Lumiereu izašao u susret te ih prepoznao kao mlade entuzijaste, poklonio im je izradu web stranice, pa od sada njihove projekte možete pratiti i putem interneta na www.lumiere.com.hr