NE PROPUSTITE

Počinje prvo izdanje festivala Vintage Zagreb

07.09.2015 u 10:13

Bionic
Reading

Prvo izdanje Vintage Zagreb Festivala otvorit će se u ponedjeljak, 7. rujna u samom srcu Zagreba u 19 sati

Vintage Zagreb Festival, jedinstven spoj kulture 1940-ih, 50-ih i 60-ih, razdoblja bogatog odličnom glazbom, modom, filmom, umjetnošću, plesom i dizajnom održavat se u Cesarčevoj ulici do 19. rujna.

Vintage Zagreb Festival odgovor je na veliki broj sličnih festivala koji su posljednjih godina pokrenuti diljem Europe pa i svijeta.

Posjetitelji festivala moći će vidjeti izložbe starih automobila i motora i ručno izrađene bicikle iz SentiMental Bikesa. Bit će organizirana i prodaja starih gramofonskih ploča, a zainteresirani će moći sudjelovati i u plesnim radionicama poznate zagrebačke ekipe Back to Swing te pohađati tečajeve šminkanja i izrade frizura. U ponudi će biti i usluge retro brijačnice čiji će brijači, tijekom festivala, dočarati stari zagrebački zanat brijanja koji je, nažalost, već pomalo i zaboravljen.

Goste festivala očekuje bogat program i razne zanimljivosti iz svijeta vintage kulture što će razveseliti ne samo ljubitelje retra, nego i one koji će, posebno nakon ovog festivala, to tek postati.
 
Festivalski program otvorit će DJ Robert Mareković, nakon kojeg slijedi modna revija vintage odjeće Uličnog ormara pod nazivom Modni vremeplov, plesna škola Back to Swing i bend Boom Pacha Boom.

Otvaranju će se pridružiti i brojne poznate osobe, a nakon završetka prvog dijela programa, slijedi After party u Johannu Francku gdje će se održati modna revija donjeg rublja uz repertoar DJ-a Roberta Marekovića. Program će voditi Robert Mareković i Tomo Ricov.