Počela proizvodnja novog Volva V60

Počela proizvodnja novog Volva V60

glavna 400x276

glavna 400x276

Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo

Proizvodnja novog Volva V60 počela je u tvornici Torslanda. Novi karavanski V60 model, zajedno s limuzinskim S60, predstavlja najdinamičniji Volvo automobil svih vremena. Pri punom proizvodnom kapacitetu tvornica će dnevno proizvoditi oko 240 primjeraka Volva V60

Prvi verifikacijski primjerci prototipa Volva V60 prošli su kroz pogone tvornice Torslanda još u siječnju ove godine kao dio predserijskog proizvodnog procesa. Sada je započela serijska proizvodnja, a V60 je zapravo prvi model proizveden u skladu s novim proizvodnim sustavom korporacije Volvo Car nazvanim GPDS (Global Product Development System), to jest sustav razvoja globalnih proizvoda.

 

U tjednima koji nadolaze dnevno će se proizvoditi oko 60 vozila. Sredinom rujna dnevna će se proizvodnja povećati na preko 100 vozila, a početkom studenog pri punom kapacitetu dnevno će se proizvoditi oko 240 primjeraka Volva V60.

 

Godišnja proizvodnja Volva V60 procjenjuje se na oko 50.000 primjeraka. Najveći će dio (90 posto) ovih vozila svoje kupce naći u Europi. Pet najvećih tržišta su Švedska, Velika Britanija, Nizozemska, Italija i Njemačka.

 

Volvo v60

Volvo v60

Izvor: Promo fotografije / Autor: Volvo v60

 

Najbolji rezultati kvalitete dosad

 

Sve u svemu, pet različitih modela Volva proizvodi se u tvornici Torslanda. Osim novog V60, tu su i modeli S80, V70, XC70 i XC90. Prošle godine u Torslandi je proizvedeno 102.762 automobila, a čini se da će ove godine ta brojka porasti na 135.000 automobila.

 

'Zbog globalne ekonomske krize tvornica je prošla kroz teško razdoblje, ali sada se oporavila. Naši su radnici uložili mnogo truda u povećanje učinkovitosti i standardizaciju radnih metoda. Već sada postižemo izuzetne rezultate kada je u pitanju kvaliteta – zapravo najbolje ikada do sada. Zbog toga je sjajno imati novi automobil u svojoj proizvodnoj mapi', ističe Magnus Hellsten, stariji potpredsjednik proizvodnje pri korporaciji Volvo Car.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi