UZBUDLJIVA LISTA

Pinterest otkrio koji će trendovi u svijetu interijera ove godine biti najpopularniji

10.01.2022 u 15:19

Bionic
Reading

Prema popularnoj platformi Pinterest, u aktualnoj godini očekuju nas brojni uzbudljivi trendovi iz svijeta interijera zbog kojih ćemo poželjeti napraviti dizajnerske preinake u vlastitom domu

Analizirajući što više od 400 milijuna njegovih korisnika posljednjih mjeseci traži po pitanju interijera, Pinterest je napravio prognozu trendova koji će obilježiti godinu pred nama. Sudeći po njihovim predviđanjima, sve više ljudi opredjeljuje se za stvaranje mirnog i udobnog utočišta s faktorom luksuza i retro vibracijama.

Soba za bijeg

Prema predviđanjima Pinteresta, u novoj kalendarskoj godini sve će se vrtiti oko stvaranja dodatnoga prostora u domu poput mini knjižnice ili glazbene sobe zahvaljujući kojemu je zajamčeno opuštanje i kratki bijeg od svakodnevice.

Biofilni dizajn

I ove godine naglasak je na isticanju prirodnih elemenata u domu, a navedeno se najlakše postiže uz pomoć sobnih biljaka. Prema prognozama Pinteresta, zelenilo u domu ove godine ide korak dalje, Sve više milenijalaca u potrazi je za holističkim rješenjima na bazi biljaka, odnosno privučeno biofilnim dizajnom interijera, a koji se odnosi na stvaranje ugodne atmosfere prema vlastitim zamislima, primjerice uz pomoć visećih, sobnih biljaka.

Neograničen luksuz

Dašak luksuza u interijerima neće izostati ni ove godine, a pronalazit će se na neuobičajenim mjestima poput hodnika. Prema Pinterestu, zanemarene kutke doma brojni će se truditi učiniti luksuznijim uz pomoć određenih dekoracija i komada namještaja.

Zakrivljene linije i obli predmeti u domu

Okrugle fotelje, zakrivljeni kuhinjski otok ili unutarnji zidovi elementi su kojih ove godine neće nedostajati u trendovsko uređenim interijerima. Osim što unose raznolikost u životni prostor, u stanju su stvoriti potpuno novu atmosferu.

Helenistička privlačnost

Prema Pinterestu, kada je u pitanju opremanje doma, u mjesecima pred nam vratit ćemo se u staru Grčku, koja je izvrstan izvor inspiracije za novi dizajn životnoga prostora. Postoji nekoliko načina da ovu estetiku dovedete u dom: sa motivima iz grčke mitologije na tapetama, malim kipovima i bistama kao ukrasnim komadima ili vazama sa starogrčkim štihom.

ZA LJEPŠI DOM

Ovi Ikeini komadi izgledaju poput dizajnerskih, a ne koštaju više od sto kuna

Pogledaj galeriju