ŠOKANTNI REZULTATI

Petina muškaraca misli da je u redu udariti ženu ili djevojku

09.03.2009 u 13:05

Bionic
Reading

Istraživanje o nasilju u obitelji provedeno u Velikoj Britaniji šokiralo je javnost. Naime, petina muškaraca priznala je da smatra da je u redu udariti ženu ili djevojku, a deset posto njih smatra da je posve prihvatljivo udariti partnericu koja flertuje s drugim muškarcem

Još je gore što polovica ispitanih muškaraca misli da je žena barem dijelom odgovorna za to što je silovana ako nije dovoljno jasno rekla 'ne'.

Ove šokantne podatke otkrilo je istraživanje provedeno od strane britanske vlade, koja je krenula u kampanju protiv nasilja s ciljem razotkrivanja muškaraca koji učestalo fizički napadaju žene, kako bi upozorili žene da njihov partner ima povijest obiteljskog nasilja.

Osim toga, policija će dobiti ovlasti da zabrani muškarcima da prespavaju u domu nekoliko noći dok njihove partnerice odluče hoće li protiv njih podići tužbu. Čak se razmišlja o tome da se muškarci koji su fizički napali ženu ubuduće motre jednako kao i pedofili.

Nasilje u obitelji češće je nego se pretpostavlja, a na njega nisu imuni ni slavni, što je nedavno pokazao slučaj pjevačice Rihanne koju je brutalno pretukao dečko Chris Brown. Ona je konačno pristala dati dokaze protiv Browna, tvrdeći da ju je tukao i prije, a njihov slučaj ponovno je aktualizirao problem nasilja u vezi.